VIDEO: Branislav Lukić heroj u Londonu, spasao ženu iz solitera koji je goreo

Branislav Lukić iz Srbije jedan je od stanara londonskog solitera, u kojem je prošle sedmice izbio stravičan požar.
U trenutku požara, Branislav je spavao u svom stanu na 11. spratu. Probudio ga je protivpožarni alarm i prijatelj koji je u tom trenutku bio sa njim u stanu.
 
"Sećam se da je ušao u sobu i rekao mi: "Luka, nešto se događa!", priseća se Lukić. On kaže da je potom otvorio vrata stana i izašao u hodnik u kojem je bio gust dim. Počeo je da se guši.
 
"Umalo sam izgubio svest, ali sam znao da je moj prijatelj još u stanu. Vratio sam se po njega, bio je paralisan od straha. Naterao sam ga da zgrabimo krpe koje smo prebacili preko lica i krenuli smo da bežimo", ispričao je Lukić za BBC, a prenosi Alo.
 
"Dok smo tražili put napolje, čuo sam da neko lupa. Čuli su se jaki udarci sa unutrašnje strane vrata jednog stana. Provalio sam unutra i video bespomoćnu staricu kako stoji i plače. Mislim da ima više od 70 godina", objašnjava Lukić, koji se ni sekunda nije premišljao, već je podigao ženu i krenuo sa njom da trči napolje.
 
"Nosio sam je sigurno dva sprata, ne sećam se više, ali sam onda shvatio da ćemo svi izginuti. U jednom trenutku sam je spustio i pitao je da li može da hoda. Zakleo sam se da ću joj pomoći da živa izađe. Ona je samo klimnula glavom i krenuli smo", seća se Branislav.
 
 
Srećom, njih troje su uspeli da pobegnu od vatre koja je progutala zgradu visoku 27 spratova. Više od 70 ljudi ostalo je zarobljeno unutra.
 
Preživeli, ali i brojni stanovnici Londona, traže odgovor od vlasti kako je moglo da se dogodi da se cela zgrada zapali za samo 20 minuta. I stručnjaci i političari ukazuju da je nedavno ulepšavanje solitera, u kojem su pretežno živeli siromašni, da bi izgled zgrade bio prihvatljiviji za bogate susede, uzrok pogibije više od 70 ljudi.
  • ex chapman

    23.06.2017 08:57
    @Seka Persa
    draga gospođo ili gospođice, nisam siguran šta ste želeli da kažete. verujem da ste sve to lepo zamislili, ali je izašlo nekako naopako. ako niste sigurni da li su to bili council flats mogu da potvrdim da se to naročito ističe u svim medijima u svakoj vesti o ovoj užasnoj nesreći.
  • Seka Persa

    22.06.2017 15:15
    @ex chapman

    (I still struggle if you are ex chap or a man?....Anyway...)

    Pored te pregradjene NT nekretnine na long term lease hold...I pored karikiranja...

    Ne uspe da 'razumes' ili nisi siguran da li je Grenfell Tower council housing???

    Po nekad se zapravo zapitam da li si zapravo u bilo kom delu UK ako nisi siguran koja je vrsta smestaja bio Grenfell Tower? I sve to bez obzira da li drzis Daily Mail, Torygraph ili neku drugu stampu u rukama...
  • наслов

    22.06.2017 14:58
    име
    @мунгос ,не сери.
    тај наш човек је ето,прави човек. Ти ниси,само си тужан,социопатско-психопатски случај

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.