Uvode se ministarstva ekologije i evropskih integracija

Vlada Srbije biće uvećana za dva ministarstva - ekologije i evropskih integracija.

Kako piše Blic, Predlog zakona o izmeni Zakona o ministarstvima upravo je stigao u Skupštinu čime su razrešene višenedeljne dileme da li će biti novih ministarstava a tako i novih članova vlade.

Praktično, ovom izmenom Vlada će umesto 16 ministarstva imati 18. Puni nazivi dva nova ministarstva biće Ministarstvo zaštite životne sredine i održivog razoja i Ministarstvo za evropske integracije.

Ministarstvo ekologije izdvojeno je iz resora poljoprivrede. Takođe, Vlada Srbije je do sada imala Kancelariju za evropske integracije, međutim zbog faze u koju Srbije ulazi u procesu pridruživanja Evropskoj uniji bilo je neohodno da se ovaj resor ojača i podigne na nivo ministarstva.

Ovo ministarstvo vodiće dosadašnja ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović. Za sada je još uvek upitno ko će biti ministar za ekologiju, ali će taj resor najverovatnije pripasti socijalistima.

  • Nervirach

    23.06.2017 12:08
    Aveti devedesetih i evropske integracije, koji apsurd. A kada im je nudjena Evropska zajednica BEZ uslova onda im se ratovalo.
  • Jeegy

    23.06.2017 11:08
    Da...
    Socijalisti i ekologija....
  • SB

    23.06.2017 11:04
    Ko zatvara krug?
    Garant će se Ministarstvo Ekologije baviti uvozom radioaktivnog otpada, u sadejstvu sa Našom Fizičarkom Preletačicom, pošto je istraživanjem već ustanovljeno da nijedna Agencija a ni Carina nije nadležna za radioaktivni unos u Srbiju.
    Potražite informacije napolju, naša emigracija bolje zna šta se ovde kod nas dešava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.