I Slobodan Milošević na Trampovoj crnoj listi

Pokojni predsednik Srbije Slobodan Milošević našao se među osobama kojima je zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države.
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je izvršnu odluku koja se odnosi na zapadni Balkan, a njome su na još godinu dana produžene takozvane crne liste, koje je pre 16 godine uveo bivši predsednik SAD Džordž Buš.
 
Milošević se prvobitno na listi našao zbog kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i pretnje nacionalnoj bezbednosti i interesima SAD. Na najnovijoj se, sem kompletne porodice Milošević, nalaze i Milorad Dodik, Milan Milutinović, Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik i mnogi drugi, prenosi Kurir.
 
Ova odluka podrazumeva blokadu imovine, zabranu ulaska u SAD i finansijskih transakcija za haške optuženike i oko 150 osoba i organizacija koje se dovode u vezu sa optuženicima za ratne zločine, terorističkim organizacijama ili podrivanjem Dejtonskog sporazuma. Upravo je i u tome razlog zašto se Milošević i posle 11 godina od svoje smrti našao na crnoj listi - da bi se sprečila eventualne transakcije njegove porodice sa računa koji su povezani sa bivšim predsednikom. 
  • Мунгос

    23.06.2017 22:51
    Председник САД Џорџ Буш старији је прогласио СР Југославију за опасност и претњу безбедности Сједињених Америчких Држава, сећам се било је објављено. Занима ме шта Војвођанери мисле о томе.
  • Nada

    23.06.2017 12:55
    Trampova crna lista
    Mora neko da ide da mu javi,naravno oni koji su ga stavili na crnu listu.
  • Komunista

    23.06.2017 12:46
    Živ je On, umro nije!
    Znači da je Sloba živ. Ne sumnjate valjda u podatke Agencija Prve Najbrže Najjače i Najbolje Demokratske zemlje na svetu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.