Pitanje Humanitarnog centra u Nišu rešiće naredna Vlada

Status službenika Humanitarnog centra u Nišu rešiće buduća Vlada, poručio je Ivica Dačić.
Lider Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, naveo je da se to pitanje već godinama politizuje, te da se ono mora rešiti "na ovaj ili onaj način".
 
Podsetio je da je on potpisao osnivanje Centra zajedno sa Sergejom Šojuguom, pred tadašnjim predsednicima Rusije i Srbije Dmitrijem Medvedevim i Borisom Tadićem. Ukazao je da su u međuvremenu svi nesporazumi sa EU razjašnjeni, ali da se onda pojavilo pitanje statusa ljudi koji su tu zaposledni i velika politizacija oko toga da li treba dobiju eksteritorijalni status, što je, kako je rekao, neistina.
 
"Postojao je predlog da dobiju status administrativno-tehničkog osoblja kao u ambasadama, isto kao što imaju druge zemlje ili organizacije, poput NATO-a ili SAD. Pošto ime centra sadrži 'humanitarni', onda je od strane nekih američkih političara postaviljeno pitanje zašto humanitarci traže diplomatski status", rekao je Dačić.
 
Dačić je istakao da će o tome sigurno odlučiti sledeća vlada, jer je aktuelna u tehničkom mandatu.
  • dobrotvorka

    27.06.2017 00:56
    MISLIŠ
    Ista OVA, samo maalo-"rotirana"?
    Kako vam više nije dosadilo da lažete?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija