Štrajkuje 90 odsto radnika u Fijatu

U fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija nastavljen je generalni štrajk radnika u proizvodnji koji je počeo juče sa zahtevima da se poveća zarada, uvede bolja organizacija rada i smanji preopterećenost zaposlenih, isplati bonus efikasnosti za 2016. godinu i plate troškovi prevoza za zaposlene koji su angažovani van standarnog radnog vremena.
"Proizvodne trake su zaustavljene. U štrajku, na svojim radnim mestima, učestvuje 90 odsto radnika u prvoj i drugoj smeni. U podne i 17 časova radnici se okupljaju kod upravne zgrade i dogovaramo se o daljim koracima u vezi s nastavkom štrajka", rekao je predsednik Samostalnog sindikata u FCA Srbija u Kragujevcu Zoran Marković.
 
On je naveo da je inspekcija rada juče poslala rešenje u kome nalaže sindikatu i FCA kao poslodavcu da nastave neposredne pregovore. Sindikat je juče najavio da će štrajk trajati do ispunjenja zahteva ili postizanja dogovora s poslodavcem.
 
U FCA u Kragujevcu je zaposleno, prema zvaničnim podacima, 2.460 radnika, a plan proizvodnje za ovu godinu je 85.000 vozila, što je na prošlogodišnjem nivou.
  • Posmatrac

    28.06.2017 14:50
    Sta reci
    Zastava treba konacno da se zatvori.Otvoriti nesto sto nec stalno praviti gubitke.Koliko je novca do sada baceno u ovu fabriku mogli su napraviti bar 2 solidne.
  • goran ns

    28.06.2017 12:25
    svi....svi..
    svi u strajk.....dosta vise

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija