U julu 11 slučajeva utapanja, apel da se građani ne kupaju na divljim plažama

Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je danas na građane da ne koriste neuređena kupališta, ne ulaze u vodu pijani i nepripremljeni u odnosu na spoljašnju temperaturu.
"Pored brojnih apela MUP-a, na žalost, i dalje imamo veliki broj utapanja", rekao je Kikoš.
 
Osvrnuvši se na događaj od juče kada su se utopili deda i unuk u Drini, Kikoš je istakao da je tokom ove godine Ronilačka jedinica 16 puta angažovana prilikom utapanja ljudi, a među njima je bilo troje dece.
 
"Nadam se da se ovaj broj neće povećavati, ali je alarmantno da je samo tokom jula bilo čak 11 utapanja", rekao je Kikoš.
 
Tokom 2016. godine, kako je komandant naveo, Ronilačka jedinica učestvovala je u vađenju 38 utopljenika među kojima je bilo sedmoro dece.
  • UVEK MOZE

    14.07.2017 15:22
    ZASTO NE?
    Zasto ne bih mogli urediti sve plaze? nije da ih ima 300000. Kako drugi gradovi mogu ?
  • ana

    12.07.2017 21:07
    anana@yahoo.com
    Bolje da prodajemo slaufe za odrasle sa male pare
  • NS

    12.07.2017 14:11
    Pogrešan naslov
    Treba apelovati da neplivači ne ulaze u vodu bez opreme za neplivače. Nekako se ne sećam da se utopio neki plivač (sem u pokušaju da spase neplivača).
    Ne možemo urediti sve obale, ali lako možemo naučiti za početak svu decu da plivaju, a posle i starije. Nije to dvogodišnja škola - to je par nedelja i otklonjen pravi uzrok utapanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.