Kongres SAD traži izveštaje o vojnoj saradnji Srbije i Rusije

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je meru kojom traži od Ministarstva odbrane izveštaje o rusko-srpskoj vojnoj saradnji, saopštio je visoki član Komiteta za spoljna pitanja Predstavničkog doma Eliot Endžel.
"Mera koju je Predstavnički dom usvojio deo je Zakona o nacionalnoj odbrani 2018", saopštio je Endžel. 
 
On je naveo da je Rusija nedavno poklonila Srbiji oružje vredno 600 miliona dolara, uključujući šest borbenih aviona MiG-29, 30 tenkova T-72 i 30 oklopnih izviđačkih vozila BRDM-2. Ovaj kongresmen iz države Njujork napominje da Srbija sada traži sisteme protivazdušne odbrane S-300 ruske proizvodnje.
 
"Iskreno, sve me više brinu izbori koje Beograd pravi kad je reč o vojnim i bezbednosnim pitanjima. Zato sam i napisao današnji amandman", rekao je Endžel.
 
Kako je objasnio, SAD moraju da pažljivije analiziraju rusko-srpske vojne veze i procene njihove posledice po američku nacionalnu bezbednosnu politiku i članstvo Srbije u NATO-ovom Partnerstvu za mir, kao i posledice po susede Srbije.
 
Endžel je zaključio da će predstojeći sastanak američkog potpredsednika Majka Pensa s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u ponedeljak biti dobra prilika da SAD iznesu svoju zabrinutost zbog pravca u kom Beograd ide kad je reč o bezbednosnoj politici.
  • Vodja

    15.07.2017 18:24
    Ala ste jadni i brisete vec objavljen komentar. Vodja vam naredio ?
  • Y

    15.07.2017 15:02
    Kada će...
    ...već jednom nadobudni, uobraženi, oholi Ameri prestati da turaju svoj nos u svaku tačku planete, ucenjuju, prete, pokušavaju da podjarme sve i svakoga!? Sve što se uradi mimo njihovog diktata je "pretnja za njihovu nacionalnu bezbednost"!? Ogavni su!
  • Johnny

    15.07.2017 13:42
    Licemerje
    Bombarduju nas 99 te...
    Imaju svoju bazu na nasoj teritoriji.
    I jos oce da im dupe ljubimo ?
    I da glumimo finocu ?

    Neka hvala, nek svako svojim putem ide.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.