Utvrđeno: Propusti u radu Centra za socijalni rad

Komisija Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja konstatovala je propuste u radu novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad, ispred koga je pre desetak dana ubijena L.O. i naložila direktoru tog centra da preduzme mere za utvrđivanje konkretne odgovornosti.
Kako je rečeno Beti, nadzorom nad stručnim radom novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad, Komisija je konstatovala određene propuste u realizaciji stručnih procedura, među kojima su i nepotpune procene činjenica bitnih za obim zaštite žrtava porodičnog nasilja, ali i izostanak adekvatne komunikacije između različitih institucija.
 
U te propuste spadaju "neblagovremeno postupanje i nepotpuno realizovane procene u smislu utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su od bitnog uticaja na obim i sadržaj obezbeđene zaštite žrtava porodičnog nasilja i zaštite najboljeg interesa maloletne dece", saopšteno je Beti u Ministarstvu. 
 
Propusti su, kako navode, "u značajnoj meri bili uslovljeni objektivnim okolnostima, odnosno izostankom adekvatne komunikacije između institucija različitih sistema koje su nadležne za postupanje, kada je u pitanju zaštita žrtava nasilja u porodici".
 
Nadzorom je ukazano na značajne nedostatke u povezivanju i koordinaciji rada institucija sistema u cilju blagovremenog i celovitog reagovanja na pojavu nasilja u porodici i zlostavljanja dece.
 
Komisija je, kako je saopšteno, naložila direktoru gradskog Centra za socijalni rad preduzimanje mera za utvrđivanje konkretne odgovornosti rukovodioca odeljenja Novi Beograd i svih stručnjaka koji su bili neposredno angažovani u predmetu porodice L.O. i u roku od 30 dana treba da izveste ministarstvo.
 
Pre 11 dana muž (46) je ubio suprugu ispred Centra za socijalni rad u ulici Tošin bunar, naočigled troje dece, a slična nesreća dogodila se i pre nekoliko dana u Centru za socijalni rad u Rakovici.
  • tresla se gora

    17.07.2017 22:41
    rodio se mis
    Bice upravo tako cim se spominju objektivne teskoce i neodgovarajuca saradnja medju onima koji bi vec po samoj prirodi stvari morali da saradjuju. Uvek je tako i kraj, nista se ne menja niti cini a nasilje eskalira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.