Radnicima Gorenja veće plate i topli obrok

Kompanija Gorenje u Valjevu i radnici postigli su dogovor o povećanju nominalne zarade od pet do 10 odsto neto svim zaposlenima u proizvodnji, kao i svim drugim zaposlenima koji su direktno vezani za rad u proizvodnji.
Dogovoreno je i da iznos za topli obrok bude uvećan za 1.000 dinara. Prema dogovoru, radnicima koji nisu vezani za proizvodnju biće uvećan samo iznos za topli obrok.
 
Prema ranijem dogovoru, pored povećanja zarada, svim radnicima u proizvodnji biće isplaćena jednokratna naknada od 3.000 dinara za otežane uslove rada, koju će primiti uz julsku zaradu, prenose online novine kolubarske.rs.
 
Kolubarske prenose da su radnici na današnjim pregovorima insistirali da povećanje zarada u istom iznosu dobiju svi zaposleni u proizvodnji, njih 965, a ne da to povećanje bude različito u zavisnosti od visine primanja, kako je to menadžment predložio u petak.
 
Prihvaćena je ponuda menadžmenta da za topli obrok dobiju po 1.000 dinara više i to svi zaposleni, tako da će umesto dosadašnjih 1.300 dinara za topli obrok biti isplaćeno 2.376 dinara. Direktor fabrike u Valjevu Kumer Simon izjavio je da mu je drago što je dogovor postignut, saopštilo je Gorenje.
 
"Drago mi je da mogu da kažem da smo postigli sporazum sa sindikatom koji podržava velika većina zaposlenih i da nastavljamo neometano rad, kako bismo ispunili sve ranije ugovorene obaveze prema kupcima. Kompanija Gorenje radi na primeni ustanovljenih praksi u svim svojim fabrikama u kojima posluje, kako bi unapredila uslove rada i omogućila sigurno radno okruženje jednako za sve zaposlene", rekao je Simon.
 
Predsednik sindikata Slobodan Stanojlović rekao je da je ovo osnov za nastavak daljeg socijalnog dijaloga. "Nama je važno da je rukovodstvo odreagovalo na naše zahteve i da su pokazali spremnost da pregovaraju o uslovima koje smo tražili. Uspeli smo da dođemo do prihvatljivog rešenja koji nam daje osnov za nastavak daljeg socijalnog dijaloga. Nastavljamo pregovore mirnim putem, bez obustava rada i pokretanja štrajkova", rekao je Stanojlović, a navodi se u saopštenju iz kompanije Gorenje.
 
Gorenje u Valjevu posluje deset godina i za to vreme proizvedeno je pet miliona frižidera i zamrzivača namenjem prvenstveno inostranom tržištu.
  • Eh

    19.07.2017 13:32
    Reči ne koštaju
    Videćemo da li će obećanje biti realizovano.
    A u međuvremenu, HR daje otkaze kolovođama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.