Izvršitelj nije uspeo da iseli samohranu majku iz njenog stana

Iseljenje samohrane majke petogodišnjeg dečaka, Tatjane Aničić, danas je odloženo jer policija nije pružila asistenciju izvršiteljima na terenu.
Sud je doneo i privremenu meru, ali kako ju je izvršitelj dobio tek jutros nije mogao da precizira da li ta mera odlaže iseljenje, prenosi Insajder. 
 
Izvršiteljima je posao otežala i činjenica da se ispred stana u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu okupilo oko 70 građana koji nisu dopuštali izvršenje. Među njima su bili aktivisti ASI, SDU, Sedam zahteva, Ne da(vi)mo Beograd, Jake Srbije i Čuvara anđela. 
 
Porodici Aničić su podršku pružili i Branka Havatmi, koja je pre mesec i po dana iseljena iz svog stana zbog duga od 6.500 evra i Vojislav Vuksanović čiju porodicu su izvršitelji pokušali da isele pre dve nedelje.
 
"Ja i moj sin smo u ovom slučaju apsolutno oštećena strana, jer sam stan kupila po zakonu i poštovali smo sve procedure. Sudija u ovom slučaju je najviše odgovoran jer je doneo nelogičnu odluku oglušujući se o rešenje Apelacionog suda", kaže Tatjana Aničić za Insajder.
 
Ona je, naime, stan kupila 2009. Iako je prvi vlasnik, koji je stan ubrzo nakon kupovine razmenio s investitorom za drugi, bio upućen u činjenicu da je Tatjana taj stan istog dana kupila, on je pokrenuo parnicu za raskid ugovora o razmeni i tražio da mu se stan vrati zbog neizmirenih obaveza. Prvi osnovni sud je 2013. doneo odluku da se ugovor između Tatjane Aničić i investitora raskine, a stan preda prvobitnom vlasniku.
 
Ipak, Apelacioni sud je 2014. poništio presudu prvostepenog suda i vratio predmet na ponovno odlučivanje i pritom naložio da prvi vlasnik dokaže da je investitor vlasnik stana. Takođe, naložio je i da se utvrdi da li je Tatjana kupoprodajni ugovor sklopila pre otpočinjanja tog parničnog postupka. Uprkos preporukama više instance, Prvi osnovni sud se o njih oglušio i ponovo doneo istovetnu odluku, ali ovoga puta o tome nije ni obavestio investitora i time mu oduzeo šansu na ponovnu žalbu.
 
Sporno je i to što Tatjana o tom sporu nije znala ništa, dok joj u avgustu 2016. na vrata nisu zakucali izvršitelj i policajac sa izvršnom sudskom odlukom o iseljenju.
 
  • Gde

    21.07.2017 10:14
    ste
    Gde su " Srpske pravoslavne patrijote", SNS-ovci, SPS-ovci, Julovci, Šarena televizijo, Vučičević, Obraz, Crkva, Dveri, "navijači", Nacionalni stroj...............................da zaštitite od bezakonja samohranu "Srpsku" majku?

    STOKO
  • Уна

    20.07.2017 13:04
    Тако је Кајо, највећа одговорност је увек на оном коме је највише дато а то је судија. Пресуде се доносе у одсуству али онда извршитељ нађе жртву веома лако. Шира јавност не зна да је бивши IV општински суд у Београду који је радио парнична извршења годинама антидатирао тужбе инфостана да би потраживања била у року. Претпостављам да то раде и данас. А ради се о хиљадама предмета. Такође симптоматично је да свега неколико извршитеља ради извршења за велике системе као што си инфостан, ЕПС, паркинг сервис. Тако је једна извршитељка пре пар година примила од ЕПС-а око 700000 ЕУР на име предујма трошкова. Добро сте прочитали, 700 000 ЕУР. Само код извршитља и проститутки се плаћа унапред. Тако да нема наде
  • Radnik

    20.07.2017 09:46
    Sloboda
    Jednog dana, kada u ovu našu nesrećnu državu konačno stigne sloboda, privatne izvršitelje treba procesuirati po novim zakonima koji će biti doneti u SLOBODNOJ SRBIJI!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.