Zahtev ministra da se formira komisija za nestale bebe, zakon i dalje na čekanju

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je taj resor uputio inicijativu za formiranje mešovite vladine komisije koja bi radila na rasvetljavanju slučaja "afera beba".
Stefanović je naveo da je inicijativa upućena 2. juna ove godine Republičkom javnom tužilaštvu i ministarstvima zdravlja, pravde, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja i državne uprave i lokalne samouprave. On kaže da je tom inicijativom zatraženo imenovanje predstavnika koji bi uzeli učešće u radu ove komisije.
 
"Nakon što sve nadležne institucije dostave imena svojih predstavnika po hitnom postupku sprovešće se procedura za formiranje komisije čija nadležnost će biti ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece u Srbiji radi otklanjanja i poslednje sumnje koja postoji kod roditelja", naveo je Stefanović.
 
MUP je inicijatvu pokrenuo pošto je primljen telefonski poziv Radiše Pavlovića koji se obratio u ime Udruženja za istinu i pravdu o bebama iz Kragujevca s molbom da se što pre reaguje u vezi sa "aferom bebe".
 
Podsetimo, još nije usvojen Zakon o nestalim bebama.
  • Deks

    20.07.2017 11:21
    Ljudski je imati sumnje čak i paranoju do izvesnog nivoa, ali su stručni ljudi ti koji uvek treba da budu glas razuma. U ovom slučaju mnogo je paranoje i pritom uopšte nema uverljivih argumenata roditelja kojima su navodno "ukradene" bebe. Govori se o brojkama od više stotina, čak i hiljada slučaja u dugom vremenskom periodu od Titove Jugoslavije do današnje Srbije, da se pritom ne postavlja pitanje kako to da se o ovome ne govori u ostalim zemljama nastalim na području bivše Jugoslavije? Praksa je morala biti slična, odnosno širom bivše Jugoslavije bila je verovatno uobičajena praksa kod preminulih novorođenčadi da se njihovi ostaci ne predaju roditeljima, pa ipak samo u Srbiji od toga je napravljen skandal i samo u Srbiji roditelji tvrde da njihova deca u stvari nisu preminula na rođenju već "prodata" ili ko zna šta sve ne. I to bez ijednog dokaza, jer nije nađen niti jedan takav slučaj tj. nije pronađena nijedna osoba koja je navodno "oteta u srpskom porodilištu" pa završila kod usvojitelja (koji su eto platili za to dete i baš su hteli srpsko dete jer je poznato da su srpska deca najlepša, najpametnija, sve najnaj...). Veoma je i simptomatično što povodom ovoga nismo čuli nijednu izjavu nekog stručnjaka iz medicinske struke, nekog iskusnog lekara ili babicu koji bi rekli šta o svemu ovome misle i da li je u njihovom porodilištu bilo moguće ono što ovi roditelji tvrde.
  • skep

    20.07.2017 10:19
    Kad nešto ne želiš da rešiš ti formiraš komisiju ili anketni odbor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.