Ništa od dogovora radnika "Goše" i vlade, nastavlja se štrajk

Predstavnici štrajkačkog odbora Goše iz Smederevske Palanke sastali su se u Vladi Srbije sa ministrom privrede Goranom Kneževićem na pregovorima, ali dogovor danas nije postignut i pregovaranje će biti nastavljeno sutra u 9 časova.
Na pitanje da li su stavovi Vlade i štrajkača bliži, predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić rekao je - vrlo malo. Nije želeo da otkrije koje su opcije sve na stolu, ali jedna je da vlada uradi reprogram duga.
 
Radnici "Goše" koji četiri dana štrajkuju glađu, nastavljaju protest u krugu fabrike, nakon što im je u sredu uveče u Domu zdravlja ukazana medicinska pomoć, izjavio je ranije danas Fonetu Vujičić.
 
"U znak dobre volje, doneli smo odluku da dok traju pregovori, obustavimo blokadu pružnog prelaza na međunarodnom železničkom Koridoru 10. Videćemo da li ćemo uspeti da se dogovorimo i izborimo za naša prava", rekao je Vujičić.
 
Oko 320 radnika "Goše" štrajkuje već četiri meseca tražeći isplatu zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža. Njima bivši poslodavac, slovačka kompanija ŽOS Trnava, duguje više od 600.000 dinara pojedinačno.
 
U međuvremenu ŽOS Trnava, koja je 2007. godine kupila fabriku "Goša", prodala je tu fabriku kompaniji sa Kipra.
  • Novosadjan

    20.07.2017 15:42
    Ako opet nasednu onda su oni iskljucivo krivi za sve
  • Mile

    20.07.2017 13:28
    Očekujmo jedno veliko NIŠTA i za druge pregovarače.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija