Smenjena direktorka beogradskog Centra za socijalni rad

Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad, na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, doneo je odluku o prestanku ovlašćenja v.d. direktorka te institucije Mikaini Stevanović.
Odluka je doneta uz saglasnost i konsultacije sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem. O razrešenju i postavljanju novog v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rad, odlučivaće se na narednoj sednici Skupštine grada Beograda.
 
Gradonačelnik Beograda je pre nekoliko dana najavio da će, ukoliko izveštaj posle tragedija u Rakovici i na Novom Beogradu pokaže da je bilo nepravilnosti u radu Centra za socijalni rad, odgovorni biti sankcionisani.
 
Gradonačelnik Siniša Mali ranije je dao nalog za značajno povećanje obezbeđenja u odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad, pa će do kraja jula, na poslovima obezbeđenja biti angažovano dvostruko više ljudi.
 
Komisija Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja konstatovala je propuste i u radu novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad ispred koga je pre desetak dana ubijena L.O. i naložila direktoru tog centra da preduzme mere za utvrđivanje konkretne odgovornosti.
 
Podsetimo, početkom meseca je muž (46) ubio suprugu ispred Centra za socijalni rad u ulici Tošin bunar, naočigled troje dece, a slično ubistvo potom se dogodilo i u Centru za socijalni rad u Rakovici.
  • maki

    21.07.2017 18:57
    najlakše
    Bravo gradonačelniče! Samo tako smeni direktorku i rešio si problem. Što nisi smenio sebe ,to je tvoj grad... Šta ćeš sa sudijom koji je nesretnicu kažnjavao novčano što nije dovodila dete da ga viđa otac i sa svima ostalima koji su učestvovali u procesu obe porodice....Pobogu pa sistem vam je skroz loš, samo pričate o nasilju radite projekte uzimate pare a žrtve vam se niži ,nasilja sve višeeeee. Stavite prst na čelo i dobro razmislite što su ljudi agresivni .
  • bas se nesto pitam

    21.07.2017 14:54
    sta ce smena
    Kako ce smena jednog coveka ma kakav on bio resiti probleme u radu centara kad sistem a i ostali u sistemu ne valjaju, sta je sa tuziocem i sudstvom koji su uvek i u svakom slucaju odgovorniji i svi znamo da je sudstvo rak rana Srbije i da zbog njihovog loseg rada ili bolje reci nerada nista nije dobro i nista ne stima jer se pocinioci ne ili neadekvatno kaznjavaju i ja ne mislim da je to zbog blagog sankcionisanja vec nerada, mita i korupcije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.