Motociklisti presretači za dva meseca otkrili više od 300 prekršaja

Motocikli presretači bez spoljnih obeležja policije, tokom maja i juna, otkrili su više od 300 prekršaja i jedno su od najefikasnijih sredstava u kontroli saobraćaja, budući da im oni koji čine prekršaje teško mogu pobeći, objavljeno je na sajtu MUP-a.
Na putevima Srbije, motocikli presretači patroliraju od 2012, a rade u paru, što znači da su uvek najmanje dva motocikla u neposrednoj blizini, zbog bezbednosti, kao i efikasnije kontrole i bolje pokrivenosti deonica puta.
 
Motociklisti presretači voze motocikle "suzuki GSX-R 1000" koji postižu maksimalnu brzinu od 299 km/h, a policajci-presretači Ivan Drobnjak i Dalibor Jovanović prisetili su se potere za vozačem na Ibarskoj magistrali koji nije hteo da stane i nije ga bilo moguće bezbedno zaustaviti vozilom.
 
"Još se sećamo potere za bahatim vozačem koji nije hteo da stane. Zbog velike gužve na toj deonici nije ga bilo moguće bezbedno zaustaviti vozilom-presretačem, a da se ne ugroze životi ostalih učesnika u saobraćaju. Tada su se u poteru uključila dva motocikla-presretača, koji su ga u kratkom roku bezbedno zaustavili", prisećaju se Drobnjak i Jovanović.
 
Vozač je, naveli su, rekao je da je bio zbunjen, misleći da se radi o "običnim" vozačima motocikala, a policija je proverom utvrdila da je vozio pod dejstvom alkohola i da je imao zabranu upravljanja motornim vozilom.
 
Motociklisti presretači angažuju se tokom letnje sezone, kao i u periodima pre i posle nje, kada vremenski uslovi to dozvoljavaju, a kontrolu obavljaju i tokom noći, na svim važnijim putevima, uključujući i ulice u naselju. Pored kontrole saobraćaja, obavljaju i druge zadatke, najčešće sarađuju sa policajcima kriminalističke i granične policije na otkrivanju i hapšenju osoba za kojima se traga.
 
Prema podacima Uprave saobraćajne policije, vozači dvotočkaša napravili su oko 30.000 prekršaja u protekle dve godine, od kojih je trećina nekorišćenje zaštitne kacige, ali i vožnja bez odgovarajuće kategorije i pod dejstvom alkohola.
  • Peđa

    22.07.2017 17:43
    Još, još još ovakvih patrola. Derite majmune od kazni!
  • xx

    22.07.2017 15:24
    Pre mesec dana sedim u basti Merkatora i pandur na toj masini zaustavlja drugog motorasa mahanjem ruke i posto motor nije bio obelezen svetlosnom signalizacijom zena koja je vozila u guzvi koja je bila na bulevaru cukne motor od pandura :) , a pandur taman ko da je sa konja sjahao .Kako se iscimao umro sam ...
  • Nik

    22.07.2017 15:19
    Bul
    Neka zaustave lika koji svaku noć kroz Bulevar Evrope oko 22 -23h prolazi i daje gas ko lud. Taman legnem da spavam, on prođe, odzvanja ceo Bulevar Evrope...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija