Radnici Goše prekinuli štrajk glađu

U "Goši" su danas nastavljeni pregovori štrajkača uz prisustvo predstavnika Agencije za posredovanje u mirnom rešavanju radnih sporova, a napravljen je pomak jer su četvorica radnika pristala da prekinu višednevni štrajk glađu.
Kako prenose "Novosti", pregovori poslovodstva fabrike i štrajkača nisu doneli ni ovoga puta pomak u dogovorima oko isplate dugovanja, ali je barem štrajk glađu okončan, kaže predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujčić.
 
"Mi smo već jednom razgovarali uz njihovo posredovanje, postigli nekakav sporazum, ali ga poslodavac nije potpisao. Ovo je samo naš znak dobre volje, jer oni i dalje traže da počnemo da radimo pa će se onda, kao, sve rešiti. Posle svega što smo čuli, teško je biti optimista, ali videćemo šta će biti od nedelje. U utorak, ako se realizuje ono što smo prošle nedelje pregovarali u Ministarstvu privrede, možemo da očekujemo nešto konkretnije", najavljuje Vujčić.
 
Štrajkači su, kao prvi znak dobre volje, prekinuli blokade pružnih prelaza u Palanci, sada su odustali i od štrajka glađu, i očekuju da i druga strana pokaže da je za rešenje. Ono od čega ne odustaju su njihovi zahtevi, koje su istakli kada su krajem maja nastavili u martu započetu obustavu rada.
 
Radnici "Goše" postigli su ranije dogovor sa novim poslodavcem da im se zaostali dug, u proseku između 600 i 700 hiljada po zaposlenom, isplati u 16 rata, ali od toga nije bilo ništa. Nije isplaćena nijedna rata, čak ni obećana pomoć u celosti, umesto po 100 hiljada dinara dobili su 70, a od 25. maja nisu dobili ni dinar.
  • Mile

    23.07.2017 08:55
    Može im se. Taj proces (neplaćanja rada) započeo je devedesetih godina prošlog veka i, kao što vidimo, uporno opstaje, a dokle će ne zna se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.