Pašalić: Povezivanjem nadležnih do smanjenja porodičnog nasilja

Zaštitnik građana Zoran Pašalić kaže da se nasilje u porodici može smanjiti tako što će se sve nadležne institucije povezati u radu i tako postati odgovornije.
"Institucije koje se bave ovom problematikom moraju biti uvezane u sistem gde će svako znati svoj deo posla i deo posla onog drugog. Ako tako funkcionišu onda se nasilje može prepoznati na vreme i sprečiti", rekao je Pašalić.
 
On je kazao da je suština da "građani reaguju kada se nasilje otkrije na neki način, a ne da to smatraju kao nečiji lični ili porodični problem".
 
Mreža organizacija za decu Srbije i Mreža Žena protiv nasilja predstavili su danas u Medija centru preporuke koje su dostavili nadležnim državnim organima za unapredjenje zaštite žrtava nasilja u porodici.
  • Podbarac Original

    26.07.2017 08:30
    Fantazija
    Ma samo kada si se ti oglasio bivsi sudija,kazi samo koliko si osudio lica za porodicno nasilje dok si bio sudija?Aaaaaa....nijednog?Nesto te ne cujem dobro.Tek si postavljen a vec spinujes i laprdas.
  • Perica

    26.07.2017 08:18
    Porodično nasilje
    Porodično nasilje proizilazi iz stanja u državi i društvu.
    Nemaština, beda i alkohol kao jedina uteha su osnovni problemi nasilja.
    12 sati rada pa i više dnevno po 6 - 7 dana u nedelji jedan su od osnovnih razloga nasilja u porodicama.
    Sukobi nastaju uglavnom zbog bede i nemaštine.
    Zamislite da radite normalnih 8 sati dnevno , da imate 8 sati vremena da se posvetite porodici i problemima i još vam ostane 8 za odmor.
    Radna nedelja od 40 sati i da se prekovremeni rad plati.
    Vikend koji traje 48 sati.
    Kada je neko prinuđen da radi 12 sati dnevno što su omogućili sramni i izrabljivački zakoni ove države i kad na to doda 1-2 piva etoti problema i nasilja .
    Uzrok je u svemu bitan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija