Registarske tablice ubuduće bez Č, Š, Ž

Na registarskim tablicama više neće biti slova Č, Ć, Š, Ž i Đ.
Tablice će biti i bez Y i W, a slovo X ostaje, predviđeno je izmenama Pravilnika o registraciji motornih vozila, piše magazinauto.com
 
U MUP-u napominju da se to ne odnosi na oznake registarskih područja, odnosno grada u kome je registrovano vozilo. Po svoj prilici, X će biti zadržano zbog registarskih oznaka za taksiste TX.
 
- Registarske tablice koje su izdate do dana stupanja na snagu Pravilnika, a čija oznaka sadrži slova Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W, važiće do isteka roka za zamenu - objašnjavaju u MUP-u.
 
Takođe, produžen je na devet godina rok važnosti tablica, koji je prvobino bio sedam godina.
 
Novi pravilnik objavljen je u Službenom glasniku 21. jula, znači da će sve registarske tablice izdate posle 29. jula biti bez izbačenih slova.
  • /

    26.07.2017 16:46
    /
    ju, cak ste spominjali da vas zbog tih kukica napokon uvazavaju
  • Hoće

    26.07.2017 12:52
    li
    Hoće li moći na tablici da se i dalje ima AV?
  • zekonja

    26.07.2017 11:51
    ....
    Sad kad ovo prodje onda od sledece godine ce neko da se doseti da i u Srbiji bude obavezan PP aparat u svim kolima i eto nekome sa vrha da zgrne silnu lovu valjajuci te aparatice. Pa onda ce ti aparati da imaju atest na 2-3 godine pa cemo ih menjati kao prvu pomoc dok se ne smisli novi harach.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.