Porodice stradalih u Kontrastu traže bolju kontrolu tužilaca i sudija

Udruženje građana "Istina – Tamarini zakoni", predalo je Skupštini Srbije inicijativu za osnivanje regulatornog tela koje će se baviti kontrolom i nadzorom tužilaca, zamenika tužilaca i sudija.
Udruženje je pokrenulo inicijativu jer su, kažu, nezadovoljni radom pravosudnih organa, posebno u slučaju požara u diskoteci "Kontrast".
 
Oni su predlog nacrta zakona o kontroli i nadzoru rada pravosuđa uputili skupštinskom Odboru za pravosuđe, predsednici parlamenta Maji Gojković, potpredsedniku Skupštine Srbije Veroljubu Arsiću i načelniku za zakonodavstvo Radoslavu Vujoviću.
 
Otac poginule Tamare, Branko Miladinović, kaže da je neophodno osnivanje regulatornog tela koje bi nadziralo rad sudija i tužilaštva, koje inače niko ne kontroliše.
 
"Da se više nikada ne desi da država unesrećene roditelje prepušta samovoljnom i bahatom ponašanju takozvanog nezavisnog pravosuđa. Da tužioci, njihovi zamenici i sudije donose nezakonite, namerno pogrešne i loše odluke, a da li to rade pod pritiskom, zbog mita i korupcije, boljeg položaja - mene to ne zanima", rekao je Miladinović novinarima nakon predaje predloga Zakona.
 
Rekao je da su imali sastanak sa potpredsednikom parlamenta Veroljubom Arsićem i sa načelnikom za zakonodavstvo Radoslavom Vujovićem i da su od njih dobili punu podršku.
 
"Ako narod plaća sudije i tužioce, on mora da ima kontrolu nad njima, da svi građani Srbije budu jednaki pred zakonom", naglasio je on.
 
Prema predlogu, regulatorno telo imalo bi sedam članova nezavisnih stručnjaka, koji bi na nakon analize dali uputstvo, opomenu ili upozorenje.
  • @Narodnjak

    26.07.2017 17:05
    Čoveče ti si pobrkao lončiće!!
  • Narodnjak

    26.07.2017 15:08
    A ne traze zabranu turbo folka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.