Povećava se maksimalna dozvoljena brzina na auto-putu?

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je da će predložiti svima u lancu bezbednosti u saobraćaju da se maksimalna brzina na auto-putevima u Srbiji poveća sa 120 na evropski standard od 130 km na sat.
Ona je rekla da se puno ulaže u puteve i da je Srbija spremna da donese ovu odluku.
 
Mihajlovićeva je istakla i da podržava ideju da se kontrola brzine kojom automobili prolaze koridorima obavlja na naplatnim rampama.
 
Podsećamo da je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio da je priprema projekta MUP-a o merenju srednje brzine vozača na autoputu u završnoj fazi i uskoro će početi da se primenjuje. Kako je precizirao, policija za to neće koristiti radare, niti kamere, već postojeći sistem naplate putarina.
 
"Kao što svi dobro znaju iz fizike kako se meri brzina, ako znamo tačno rastojanje između dve naplatne rampe, ako znamo kada je neko ušao, a kada izašao na nekoj naplatnoj rampi, mi ćemo lako izmeriti srednju brzinu tim vozilima", objasnio je Arsov.
 
Naveo je da je Zakon o bezbednosti saobraćaja predvideo da može da se kazni vozač koji prekorači srednju brzinu kretanja na nekoj deonici, tako da, kada neko bude na nekoj naplatnoj rampi plaćao putarinu, tu će policija imati informaciju kolika je njegova srednja brzina. Policija će, u zavisnosti od načina rada, ili odmah kod naplatne rampe zaustavljati vozače ili će prijave slati na kućne adrese.
  • Mile m

    01.10.2017 19:11
    Merenje prosecne brzine
    E ovako po zakonu republike srbije samo bazdareni uredjaji za merenje brzine a to je samo radar kada vas policija snimi moze da vam naplati kaznu. Uredjaji za merenje prosecne brzine je taj kompijuter na naplatnoj rampi koji nije bazdaren za merenje brzine nego samo za izracunavanje srednje brzine. Ako dobijete kaznu za auto put odete kod sudije za prekrsaje i pozove se na zakon o merenju brzine na bazdarenim uredjajima odmah ce vam ponistiti kaznu koju ste dobili. Ziveli
  • vozac

    30.07.2017 16:49
    meranje brzine
    Ma stvarno ne znam sta reci. Da ovo naplacujemo samo strancima pocet ce da nas zaobilaze i propadose nam investicije. A da naplacijemo samo domacim a da stranci uzivaju opet mi se ne svidja. Al se bojim ako naplacujemo i jednim i drugim, stranci ce nas zaobilaziti a mi ce mo sami sebe kao i uvjek.
    Ma koja nas pametna budala opet uvali u govna.
  • mile

    27.07.2017 10:10
    voziti brzo?!
    vas ,koji se jos hvalite ,kako vozite brzo, mogu samo da zalim!!! ako vam je to jedini uspeh u zivotu, blago vama !!a,vi,devojke, deca vam neće liciti na audi, već na celave kretene, koji ga voze ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.