Inicijator antikorupcijskih planova isključen iz monitoringa korupcije u Nišu

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da je isključen iz monitoringa antikorupcijskih procesa u Nišu i od gradonačelnika tog grada Darka Bulatovića zatražio da saopšti razloge zbog kojih je prekršio važeći Lokalni plan za borbu protiv korupcije.
BIRODI navodi da je ta organizacija dobila "proterivanje iz Niša" iako je važećim Lokalnim planom za borbu protiv korupcije definisana njena uloga u monitoringu antikorupcijskih procesa u Nišu i drugim gradovima i opštinama u Srbiji.
 
"Gradonačelnik Niša je potpisao rešenje u kojem je tu ulogu namenio Misiji OEBS-a u Srbiji. Medjutim, iako Misija OEBS-a, u skladu sa svojim mandatom, pruža pomoć u izradi lokalnih antikorupcijskih planova, ona ne može da učestvuje u postupku njihovog donošenja", saopštava BIRODI.
 
Ta organizacija navodi da ih slučaj u Nišu neće sprečiti u naumu da prati proces izrade lokalnih antikorupcijskih planova u gradovima i opštinama u Srbiji, ali da odluka gradonačelnika Niša simbolično "pokazuje i ukazuje kakva se borba protiv korupcije sprema budući da se iz procesa sklanja organizacija koja je inicijator i autor lokalnih antikorupcijskih planova.
  • Jaja

    27.07.2017 13:33
    Ma ja skroz razumem gradonacelnika. Lakse mu je da umiri sudije ako ikad dodje do necega nego da se cima sa novinarima i tamo nekim posmatracima. Mnogo je isplativije platiti aamo sudiju, ako uopste i dodje do toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.