Lončar građanima: Podignite zdravstvene kartice u filijalama do 15. septembra

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je danas građane da podignu zdravstvene kartice u svojim filijalama do 15. septembra.
Lončar građanima: Podignite zdravstvene kartice u filijalama do 15. septembra
Foto: 021.rs
Lončar je za Radio-televiziju Srbije kazao da, ukoliko bude potrebno, radiće se prekovremeno popodne, subotom i nedeljom, kako bi svi građani do polovine septembra podigli zdravstvene kartice.
 
"Izvinjavamo se građanima na onome što se desilo. Nisam taj koji će reći odgovorni su građani, krivi su neki drugi. Ispitaćemo to do kraja, jer od tih stvari zavise nam druge poput E-recepta i drugih stvari u medicini", rekao je Lončar
 
Lončar je podsetio da je iz Zavoda za izradu novčanica dobio obaveštenje da su 13. jula sve knjižice isporučene i da ne postoji više nijedan zahtev za izradu.
 
Podsetimo, nedavno je Jedinstvena organizacija sindikata Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštila da su "radnici RFZO u prethodnih deset meseci predano radili na poslu zemene starih knjižica novim karticama za zdravstveno osiguranje za preko 6,5 miliona osiguranika".
 
Sindikat se bio oglasio saopštenjem povodom, kako su naveli, natpisa u medijima i pominjanja zaposlenih u RFZO u negativnom kontekstu, u vezi sa izradom kartica za zdravstveno osiguranje. Kažu da su radnici RFZO u prethodnom periodu trpeli različita prozivanja i komentarisanja u medijima, verbalne, pa čak i fizičke nasrtaje osiguranika na zaposlene.
 
"U prethodnih deset meseci predano smo radili, kako u redovno radno vreme za koje jesmo plaćeni, tako i prekovremeno (popodne i u dane vikenda) za šta nismo plaćeni, a završetak ovog posla shvatili smo kao zadatak nad svim zadacima i kao posao od opšteg interesa, preduzet u korist osiguranika Republičkog fonda", poručio je predsednik Sindikata Nenad Pavlović.
 
Kolike su gužve u Novom Sadu za dobijanje novih knjižica, možete videti OVDE.
  • savetnik ministra

    30.07.2017 16:41
    jos se nisu setili...
    ...da bi najbolje bilo da to uradimo kod notara i jos malo doplatimo...
  • Pitanje

    30.07.2017 14:58
    @ovdašnji
    Pa kad rade samo zdravstveno, što bar to ne urade kako treba? Bolje da ste ćutali! Ovo je kao iz onog vica "nemoj me babo više braniti".
  • Komšija

    30.07.2017 14:52
    @ovdašnji
    Ma sve je to isto! Način zapošljavanja, nerad javašluk. To što je penziju pogrešno obračunao Fond penzionog i invalidskog osiguranja a ne zdravstvenog, ne umanjuje odgovornost za javašluk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija