Očitavanje srednje brzine za sada samo na pojedinim naplatnim rampama

Nisu svi vozači u Srbiji, koji su se tokom vikenda vozili autoputem, na priznanicama prilikom plaćanja putarine mogli da pročitaju i kojom su brzinom vozili određenom deonicom.
Očitavanje srednje brzine za sada samo na pojedinim naplatnim rampama
Foto: 021.rs
Kako za "Blic" kažu u JP "Putevi Srbije", od subote je na pojedinim naplatnim stanicama počelo uhodavanje sistema, odnosno merenje prosečne brzine, na osnovu koje bi vozači, koji su je prekoračili, ubuduće mogli da budu i kažnjeni.
 
"Od juče se testira sistem. Zato su na nekim naplatnim rampama izdavane priznanice sa prosečnom brzinom, a negde ne", navode u ovom preduzeću.
 
Sistem za sada radi samo na auto-putu Šimanovci-Šid, ali vozači još uvek ne dobijaju kaznu, već samo obaveštenje o prosečnoj brzini.
 
Vozači ne moraju da brinu da će biti kažnjeni greškom jer su tačno izmerene dužine svih pravaca i isključenja na auto-putu, a podešeni su i satovi na ulaznim i izlaznim rampama tako da se poklapaju, kako vozači ne bi bili kažnjeni zbog "mimoilaženja" vremena na satovima.
 
"Sistem će se uhodavati i tokom naredne nedelje. Uvodiće se postepeno na rampama, dok ne budu sve "pokrivene". To je razlog zašto su priznanice sa prosečnim brzinama negde izdavane, a negde ne", objašnjavaju u "Putevima" za beogradski list.
 
Podsetimo, za vikend je na naplatnim rampama u Srbiji počelo merenje prosečne brzine. Na isključenju sa autoputa, vozači prilikom plaćanja dobijaju priznanicu na kojoj piše i prosečna brzina kojom su vozili određenom deonicom. Vozači koji su prekoračili brzinu biće zaustavljani odmah na naplatnoj rampi, ili će prijave dobijati na kućne adrese.
  • Sajdzija

    31.07.2017 18:10
    Najbolji deo izjave: "Sinhronizovani su satovi kako ne bi bilo raskoraka". Da li je realno da u drugoj polovini 2017. godine jos ne znaju ili ne poseduju centralni sistem za vreme? Da te naolatne rampe nisu povezane na internet gde postoji ta opcija? Samo to... Nista vise..
  • yuyu

    31.07.2017 13:25
    -
    Najjaci su mi ovi sa odmaranjem. Ako vozis 200km/h od Bg do Nisa si za sat vremena i onda ces da stanes da odmoris jedno 50 min na pumpi?? Od SU do NS da i ne pomonjem, kao i od Sida do Bg, nemas ti gde jurcati 180-200. I onda koji je smisao toga jurcanja ako ces vise vremena biti na nekoj pumpi nego sto ti treba da predjes deonicu. Ja bi za svaki slucaj zbog takvih bisera ipak umrezio i sve kamere sa svih pumpi i odmorista na auto putu.
  • VB

    31.07.2017 13:08
    Glupost
    Zašto to nema u Evropi. Na auto putevima ima najmanje nesreća. Samo uzmite prosek ove godine i videćete da je najviše lica stradalo zbog loših puteva, magistralnih I lokalnih. U Nemačkoj nema ograničenja već preporucena brzina jer u slučaju da vozač u toj brzini izazove nezgode kazne su ogromne. U Francuskoj ima ali radari su jasno naznačeni. Zato mislim da ovo nije u cilju bezbednosti nego još jedan način da se narodu otimaju pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija