Zatvorenici u Smederevu obrađuju 117 hektara zemlje

Okružni zatvor u Smederevu ima poljoprivredno imanje koje održavaju, obrađuju i deo prihoda dobijaju zatvorenici, a pri kraju je i postupak za dobijanje dozvole za gradnju hladnjače od oko 100 kvadratnih metara, kao i tri prostorije za destilerijom i laboratorijom.
Zatvorenici u Smederevu obrađuju 117 hektara zemlje
Foto: Pixabay
Ekonomija Okružnog zatvora u Smederevu je ogledno poljoprivredno dobro, a upravnik zatvora Goran Pavlović, diplomirani je poljoprivredni inženjer.
 
"Prošle godine smo radili na 117 hektara gradskog zemljišta, sa 70 hektara pod kukuruzom imali smo prinos oko 500 tona u zrnu", kazao je Pavlović.
 
On je dodao da se na osnovu tih rezultata pravi i hladnjača, uz pomoć Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u iznosu od tri miliona dinara.
 
Zatvorenici gaje i pšenicu, ove godine na 20 hektara, ječam na tri hektara, kukuruz je na nešto manjoj površini. Trenutno gaje 80 svinja, i nešto više ovaca. Prošle godine rodile su jabuke, prvi put od zasada, 27 tona. Tada je konačno "prelomljeno" da je neophodna i hladnjača.
 
Na ekonomiji radi i živi 15 zatvorenika, od 180 osuđenika u toj zatvorskoj ustanovi. Imaju radno vreme, popodnevni odmor, teretanu, a boravak tamo je neka vrsta nagrade i privilegije. Imaju i platu, od 5.000 do 8.000 dinara, godišnji odmor i nagradne vikende.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.