Uskoro elektronska evidencija svih državljana Srbije

Ministri unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave Nebojša Stefanović i Branko Ružić potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između dva ministarstva, čiji je cilj uspostavljanje elektronske evidencije o državljanima Srbije, pa će od danas početi proces upisa podataka iz Knjige državljana u Centralni registar.
Potpisanim sporazumom se stvaraju uslovi da javna uprava objedini osnovne podatke građana u elektronskom obliku na jednom mestu kako bi ubrzala rešavanje njihovih zahteva, imajući u vidu da više ne moraju da pribavljaju dokumenta, poput izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o državljanstvu, već ih službenici pribavljaju po službenoj dužnosti.
 
U prethodnom periodu Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je pokrenulo prepis u elektronski oblik svih matičnih knjiga koje vode jedinice lokalnih samouprava i ti podaci će do kraja 2017. godine biti u Centralnom registru matičnih knjiga, koji je u nadležnosti tog ministarstva.
 
Po rečima ministara, prenosom podataka iz postojećih evidencija koje nisu centralizovane dobiće se jedinstvena elektronska baza koja garantuje bolje vođenje podataka i bržu dostupnost, ali i veću bezbednost podataka o ličnosti.
 
  • ntn

    07.08.2017 20:33
    Ovo znači samo jedno
    "Uskoro elektronska evidencija svih državljana Srbije"...
    Da su im strane obaveštajne službe ustupile svoje davno prikupljene podatke
  • deda

    07.08.2017 16:32
    u stvari treba da imamo samo jedan dokument-ispravu, pa valjda svako ima svoj broj i pod njim kad,ko i gde ga rodio i zaso i sa kim i di radi i s kim zivi, koji andrak treba vise, vreme je da sa resimo cata,saltera i salterusa, ende.
  • Ommm

    07.08.2017 16:30
    Tako im bilo suđeno
    Već kasnimo sa čipovanjem u dlan. Njihove sluge, a naši godpodari nas požuruju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija