Građani bez registracija automobila iz uvoza, nema ko da potpiše ateste

Građani koji moraju da registruju vozila koja su uvezli, kao i da obave druge poslove za koje su im neophodna rešenja Agencije za bezbednost saobraćaja, ne mogu isto da učine jer u Agenciji trenutno ne postoji direktor.
Naime, 31. jula istekao je mandat dotadašnjoj v.d. direktora Jasmini Milošević, a Vlada Srbije do sada nije imenovala novog vršioca dužnosti - iako je od tada zasedala dva puta. Čak su se na dnevnom redu nalazila kadrovska rešenja, ali ne i rešenje koje bi barem produžilo v.d. status Miloševićevoj.
 
Zbog ovakvih administrativnih poteškoća, Novosađanin Dragan Glišić, koji se javio našoj redakciji, ne može da koristi svoj automobil i obavlja sve aktivnosti koje je radio. On već skoro dve nedelje bezuspešno pokušava da sazna kako da dođe do atesta iz Agencije za bezbednost saobraćaja.
 
"Prosto je neverovatno da u tako bitnoj državnoj agenciji, koja ima bezbroj aktivnosti i direktnu ulogu u našim životima, nema nekoga ko bi u ovakvim situacijama barem mogao da zameni direktora, da dobije odobrenje da potpisuje papire. Neverovatno je i da se država tako ophodi prema svojim građanima, iako se dobro zna kada kome ističe mandat i kada se mora misliti malo unapred", ogorčen je ovaj Novosađanin.
 
Potpis iz Agencije potreban je, ne samo za registrovanje polovnog automobila iz uvoza, već i za ispitivanje vozila sa ugrađenim uređajem za plin ili metan.
 
Da ovo nije prvi put da Agencija ostaje bez direktora na neko vreme, a građani bez preko potrebnih papira, kažu za 021 u nekoliko tehničkih pregleda u gradu. Kako potvrđuju, i prošle godine je bila ista situacija, čak je i duže trajala nego sada, što obeshrabruje privatnike koji na sebe preuzimaju posao registracije vozila umesto građana. 
 
Naime, poslednjeg dana 2015. godine istekao je mandat v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, a nije bila obezbeđena zamena. Vanredno stanje trajalo je skoro mesec dana, a krajem januara Jasmina Milošević postavljena je na v.d. poziciju.
 
U Agenciji za bezbednost saobraćaja, nisu za 021 odgovorili kada očekuju da će dobiti vršioca dužnosti. Komentar nisu imali ni u Ministarstvu saobraćaja.
  • giovani belli

    18.08.2017 01:35
    bezobrazluk
    KAKAV JE OVO VIŠE BEZOBRAZLUK,SVAKE GODINE ISTI PROBLEM,NERAD I SRAMOTA..... A OVAMO U EVROPSKU UNIJU.....PA ZNATE KAD....NIKADA!!!!!!!!! OVU GLUPOST TREBA UKINUTI POD HITNO,NIJE DOSTA ŠTO SE UZIMAJU TOLIKE PARE NEGO I JOŠ MALTRETIRATI NAROD. KADA SU PLATE U PITANJU TADA POSTOJI DIREKTOR,NJEGOV ZAMENIK,PA ZAMENIKOV ZAMENIK PA SVI PO REDU,A SADA ISPADE DA NEMA NIGDE NIKOGA.......PA OVO JE VAN PAMETI!!!!!!!! DRŽAVA....PA TO NE POSTOJI.....OVO JE SRAMOTA I BEZOBRAZLUK!!!!!!!
  • nada

    16.08.2017 14:39
    Neodgovorno !
    Neodgovornost prema svojim gradjanima,uzeli pare za homoligaciju a mi cekamo da se smiluju,za ovo neko treba da odgovara i da nadoknadi stetu svakom ko ceka potpis tamo nekog direktora!
  • Ivan

    14.08.2017 14:10
    Sramota
    Ovo je bruka i sramota za jednu Državnu ustanovu.Kada treba izvršiti naplatu,tu ste ekspeditivni.Krajnje je neozbiljno da nemate vršioca dužnosti direktora u ovakvim slučajevima.Ali,izgleda da nema ni "D"od Države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.