Putuju do Grčke više od 24 sata, možda ih čeka još jedna noć u autobusu

Grupa putnika, među kojima ima i Novosađana, više od 24 sata putuje na ostrvo Evija.

Putnici koji su juče oko 11 sati krenuli iz Beograda proveli su prvo više sati na benzinskoj pumpi kod Vranja nakon što im se pokvario autobus. Kada su konačno krenuli, do novog kvara autobusa došlo je na putu u Grčkoj gde su potom proveli još nekoliko sati čekajući drugi autobus.

Sa novim autobusom nadaju se da će konačno doputovati do ostrva Evija.

Međutim, putnici su zabrinuti da će više od 24-sata puta biti produženo, jer imaju još da pređu 300 kilometara, a poslednji trajekt polazi u 18 časova. Ukoliko ne stignu na vreme sledi im cela noć čekanja.

Podsetimo, o problemima putnika saznalo se oko ponoći, kada su neki od njih kontaktirali medije i kada su već šest sati čekali na pumpi u Vranju.

Jedna putnica je za "Blic" rekla da su predstavnici agencije pozvali kancelariju, ali umesto da pošalju novi autobus, poslali su majstora koji je stigao posle nekoliko sati.

- On je tu nešto otvarao, vario, ali onda odlučio da autobus mora da se preveze u Vranje na dalju popravku. Mi smo ostavljeni sami na pumpi, koja se već zatvorila. Nemamo više ni gde vodu da kupimo, a napolju nema ni stolica, ni klupa. Deca spavaju po trotoaru - ispričala je. Kako kaže, niko iz agencije im nije ponudio bilo kakav smeštaj dok se autobus ne popravi, čak ni da ih odveze u obližnje Vranje, gde bi ga i sami mogli naći.

Putnici su za RTS rekli da se autobus više puta zaustavljao na autoputu zbog kvara, klima nije radila, a u kabini se pojavio dim zbog čega je autobus vozio sa otvorenim vratima.

- Vozili su jedan deo puta praktično sa otvorenim vratima da bi unutra moglo od dima koliko-toliko da se izdrži, da bi na kraju u 18.20 stali na benzinsku pumpu na ulazu u Vranje. Dok traju, za sada, bezuspešni pokušaji da se autobus popravi i da se vidi da li će se nastaviti putovanje sa ovim autobusom ili će se naći neko drugo rešenje – kakvo zaista ne vidim u ovom trenutku - ispričao je jedan od putnika Goran Stevanović.

Autobus je tokom noći konačno popravljen i krenuo dalje, ali se ponovo pokvario ovoga puta u Grčkoj, oko stotinu kilometara posle granice sa Makedonijom.

Turistička agencija "Lui Travel" uputila je izvinjenje turistima čije se putovanje u Grčku zbog kvara na autobusu produžilo na više od 24 časa. Agencija je navela da su u pitanju "nepredvidive i vanredne okolnosti", koje nisu mogle biti preventivno sprečene.
 
Takođe, iz agencije su poručili da su putnici insistirali na tome da se putovanje nastavi nakon kvara klima uređaja, iako mehaničari nisu uspeli da otklone kvar.
 
"Povodom događaja gde je došlo do kvara klime u autobusu prilikom polaska na ostrvo Evia, Lui Travel je kao organizator putovanja upoznat sa svim detaljima kada se isti i dogodio. Usled kvara klime u autobusu angažovani su mehaničari koji nisu uspeli da otklone kvar, a na insistiranje putnika da se nastavi putovanje to je i učinjeno. Međutim, iako je putovanje nastavljeno agencija Lui Travel je odmah poslala drugi autobus kao zamenu. Usled gužve na graničnim prelazima dolazak autobusa je uslovio nešto duže čekanje", navodi se u saopštenju agencije "Lui travel". 
 
Putnici su iz Beograda autobusom za Eviju krenuli u 11 časova u sredu sa agencijom "Lui travel". Blic navodi da ovo nije prvi put da ta agencija bude predmet kritika zbog pokvarenih autobusa. Pre dve godine autobus koji je putnike vraćao iz Grčke pokvario se blizu Predejana, gde su turisti četiri sata čekali na rešenje. Nekoliko meseci kasnije, pokvareno vozilo iste agencije bio je razlog zbog kog 90 beogradskih đaka nije otišlo na zakazani izlet u Tršić.
  • /

    14.08.2017 08:25
    /
    e a kada se jebivetar iz jp drugima ruga za pare

  • Xyz

    11.08.2017 18:14
    Šerife K jedi g.
    Ne razumem ljude koji komentarišu " Ko vam je kriv kad letujete za 100€ ". Prvo u ovom periodu nema letovanja za te pare, drugo, pa da je i za 100€ s prevozom, valjda se podrazumeva da je letovanje dostojno čoveka. Valjda se podrazumeva da prevoz bude pouzdan, sa klima uređajem, pa i ako se desi neki kvar( moguće i na autobusu starom godinu dana) da se što pre obezbedi drugi bus, da je apartman sa strujom toplom vodom( meni lično tv ne treba na letovanju, al ajde neko voli da pogleda vesti iz otadžbine)... Šta, ko plati jeftinije autobus, taj može da čeka više sati...
    Nek mi neko kaže od ovih "pametnih" gde ja mogu da vidim koja je turistička agencija pouzdana, a koje su prevaranti, pošto ja ne umem da gledam. Trenutno sam na odmoru u Grčkoj, aranžman sam našao tako što sam išao od agencije do agencije i našao najpovoljniju ponudu. Agenciju neću da imenujem, al za sad je sve kako su mi rekli, apartman dobar, nemam zamerke, udaljenost od plaže kao što su rekli, putovao sam sopstvenim autom, tako da su mi utisci s prevozom izostali.
    I još nešto. Para za egzotične destinacije nemam, u Crnu goru ne želim da idem, tako da je Grčka moj izbor od 98. i nikad nisam imao problema u njoj. A za svoje pare ću da nosim i paradajz i hranu od kuće, a one pare što sam planirao potrošiti,potrošiću na druge zanimacije. Kad Grke ne svrbi moj paradajz zašto svrbi pojedine u Srbiji.
  • Milos

    11.08.2017 02:45
    Ako nisu posle prvog kvara, cekanja par sati na ulici da majstor popravi i zavari vozilo na licu mesta, shvattili sa kakvim hohstaplerima imaju posla, nego su nastavili putovanje, tako im i treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.