Janković: Učestvovaću na protestima DS-a

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da će učestvovati na protestima koje je za jesen najavio predsednik DS Dragan Šutanovac.
Janković je za N1 na pitanje da li će učestvovati na protestima koje je za jesen najavio Šutanavac, od kojih će prvi biti u Nišu, rekao: "Naravno".
 
"Bez korišćenja prava na okupljanje, ne može se srušiti Aleksandar Vučić. Moramo biti spremni da pobedimo Vučića na izborima i to sa 10 odsto razlike i da budemo spremni da tu pobedu odbranimo korišćenjem prava na okupljanje", rekao je Janković.
 
Na pitanje ko su za PSG prihvatljivi partneri u koaliciji za beogradske izbore, on je rekao da partner za eventualnu koaliciju mora da ispunjava dva uslova, a to su vrednosti na kojima se Pokret zasniva i to da neće sarađivati sa Aleksandrom Vučićem. On je dodao da o tome razgovara sa Vukom Jeremićem.
 
"Boško Obradović, odnosno Dveri ne ispunjavaju drugi uslov, a to su vrednosti, jer oni smatraju da je Rusija postojbina Srbije i ne slažu se s našim evropskim putem", rekao je Janković i dodao da je drugo neslaganje to što Dveri "ne prihvataju ljudska prava".
 
On je dodao da je razgovarao s predsednikom Pokreta Dosta je bilo Sašom Radulovićem koji je, kako je kazao, stalno postavljao treći uslov, a to je da u koaliciji ne bude DS.
 
"Tu vrstu uslovljavanja ne možemo da prihvatimo, jer ako tako krenu, onda ćemo ići svako za sebe", kazao je Janković i dodao da koalicije ne moraju da se prave.
  • pojačaj dioptriju

    18.08.2017 18:39
    Posmatrac@ bolji zivot = rusenje vucica !!!
  • Sremac

    18.08.2017 15:49
    Jankoviću ne prljaj ruke sa gov*ima jer nećeš preživeti sledeće izbore.
    Smanji sa intelektom, pokaži zube, galami jače i upusti se u borbu žustrije. To od tebe očekuju oni koji za tebe glasaju. DS i SNS su takoreći u nekom dilu. Šutanovcu je dodeljen sudskim putem pašnjak u Beogradu od €1.5 miliona za koji svi znaju da je nelegalno "kupljen"

    Pazi sa kime sedaš za astal.
  • Posmatrač

    18.08.2017 14:10
    Narod i SJ imaju različite političke interese: njemu je cilj rušenje AV, a nama - bolji život.
    SJ je izabrao lakši cilj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.