VIDEO: Radovi na Koridoru 10 pri samom kraju

Radovi na Koridoru 10 su na samom kraju, rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ističući da je ponosna na izvođača, podizvođače i radnike, na Koridore Srbije i Puteve Srbije, jer su pokazali kako može da se radi na najtežem gradilištu u Evropi.
Mihajlović je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišla radove na izgradnji Koridora 10, gde su prisustvovali lansiranju nosača sa obe strane mosta Vrla, najdužeg mosta na južnom kraku Koridora 10.
 
"Radovi na Koridoru 10 su na samom završetku, ali već sada možemo da se pohvalimo da ove godine na auto-putu kroz Srbiju imamo 12 miliona vozila više nego 2014. To nije zato što se neko odjednom setio da ide kroz Srbiju, već zbog toga što završavamo sve projekte", rekla je Mihajlović.
 
Prema njenim rečima, auto-put kroz Srbiju danas je potpuno moderan, opremljen bežičnim internetom i punjačima za električne automobile.
 
 
Ona je rekla i da će sledeće godine moći da se prođe kompletnim Koridorom 10.
 
Vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić rekao je da je auto-put kroz Grdeličku klisuru najveći, najznačajniji i najzahtevniji infrastrukturni poduhvat u ovom delu Evrope.
 
Na trasi kroz Grdeličku klisuru, dugoj 26 kilometara, nalaze se dve velike petlje, Predejane i Vladičin Han, dva tunela – Manajle i Predejane, 14 kilometara potpornih zidova, 33 mosta, uključujući i most Vrla dug 645 metara, sa potpornim stubovima visokim 62 metra”, rekao je Babić.
 
Most Vrla nalazi se na deonici Tunel Manajle-Vladičin Han, dugoj šest kilometara, na kojoj kao glavni izvođač radove izvodi španski konzorcijum Azvi-Rubau.
 
Mihajlović je prethodno sa Vučićem i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem u Vladičinom Hanu prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju novih proizvodnih kapaciteta turskog investitora "Teklas Automotiv".
  • JS

    18.08.2017 21:59
    Tesko nama..
    ..ako ovaj put bude zavrsen kao petlja kod Batajnice pa svako malo udes jer ima znak za iskljucenje ali puta nema nigde.... Mada, nece to tako dugo, naucice narod da znak uzalud stoji tu...
  • sofer

    18.08.2017 19:52
    Izgradnja autoputa Zagreb - Split pocela je 2001. dok je kompletan autoput duzine 412 km a koji prolazi kroz izuzetno teske terene zavrsen 2005 .
    O cemu dalje uopste pricati .
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/A1_(Croatia)
  • Tyler Durden

    18.08.2017 18:24
    Onaj trenutak kad si svi međusobno poližu muda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija