Ješić: Janković prekinuo saradnju sa DS zbog šaptača

Poslanik DS Goran Ješić ocenio je da odluka PSG da prekine saradnju sa DS ima veze sa raznim "šaptačima" oko lidera pokreta Saše Jankovića.
Kako kaže, ti šaptači su poneseni populizmom.
 
"Ključna greška ekipe oko Saše Jankovića je ta što su poneseni prostim populističkim pučkim mišljenjem da su političke partije osnovni krivac za loš životni standard i ovu našu agoniju, pojurili u formiranje nevladine organizacije i time pokazali potpunu političku nezrelost, kao i Pokret 'Dosta je bilo' ili Vuk Jeremić u najavi", rekao je Ješić za list Danas. On je ocenio da je to "populizam koji curi na sve strane".
 
Ješić je podsetio da je među prvima Jankovića, i pre odluke DS, predlagao za predsedničkog kandidata.
 
"Sve što se desilo posle, po meni, istorijskog rezultata od blizu 600.000 glasova na predsedničkim izborima je apsolutno bilo trapavo i rasulo je tu podršku za samo nekoliko nedelja", ocenio je Ješić. 
 
Pokret slobodnih gradana Saše Jankovića ranije je saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom pošto je, kako navode, predsednik te stranke Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava. DS je potom saopštila da je bezuslovno podržala Jankovića na predsedničkim izborima verujući da dele iste vrednosti, a da on saopštenjem o prekidu saradnje zbunjuje građane i šteti celoj opoziciji pred izbore u Beogradu.
 
Predsednik DS Dragan Šutanovac ranije je rekao da će DS dostaviti svoj predlog ustavnih promena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a stranka je saopštila da se promene odnose na pravosuđe i ni na šta drugo.
 
Nakon toga poruka je stigla i od bliskih saradnika Vuka Jeremića, koji još nije formirao svoj politički pokret. Programski direktor Jeremićeve organizacije CIRSD Nikola Jovanović naveo je da "buduća organizacija koju će voditi Vuk Jeremić želi saradnju sa onim pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborirati sa Vučićevim režimom".
  • Sedam

    19.08.2017 15:45
    A šta Ješić ima da kaže na saradnju DS sa Vučićem ? Odobrava ? Hoće li DS ponovo napraviti super Ustav kao prošli put onih 7% sa Koštunicom iza čije su referendumske krađe stali ?
  • markoni

    19.08.2017 15:02
    NS
    Ma ne Ješiću,nisu partije nego sam ja ! Mislio sam da si ti malo normalniji tip,kad ono prc izjava na nivou idiota ili se obraćaš idiotima ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.