MUP: Nismo zabranili protest radnika Goše

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da protest radnika "Goše", najavljen za utorak, ni u jednom trenutku nije zabranjen.
"U konkretnom slučaju policija je primila prijavu o održavanju javnog skupa i odgovorno lice obavestila o merama koje prema zakonu, kao organizator treba da preduzme u pogledu njegovog bezbednog održavanja. Ističemo da ni u jednom momentu nije pominjana zabrana skupa niti je doneta bilo kakva odluka u tom pravcu", navode u MUP-u.
 
Reakcija MUP-a je usledela nakon izjave predsednika Štrajkačkog odbora radnika Goše, Milana Vujačića, da  će oni na protest ispred Vlade Srbije krenuti sa tri autobusa, iako im MUP još uvek nije odoborio okupljanje.
 
"Svi su nas lagali. Mi sto dana nismo primili ni dinar zbog čega idemo u Beograd po cenu da nas sve uhapse", rekao je Vujačić za Insajder.net
 
On je objasnio da su skup uredno prijavili policijskoj upravi Stari grad, ali da im je posle toga rečeno da zahtev proslede policiji na Savskom vencu. Kada su to uradili, javljeno im je da su zakasnili.
 
"Mi idemo ispred Vlade po cenu da nas sve uhapse. Iz Odeljenja za javni red i mir su nam rekli da naš protest nije zabranjen ali da ne postoji ni dozvola za njegovo održavanje", poručio je Vujačić, dodajući da će ih policija možda zaustaviti na ulazu u Beograd ali da ih ni takav scenario neće obeshrabiti.
 
Ministar privrede Goran Knežević u saopštenju je naveo da su pregovor, a ne protesti, rešenje za probleme radnika "Goše", o čemu više možete čitati OVDE.
 
Protest ispred Vlade Srbije održaće se u utorak, 22. avgusta.
  • ntn

    20.08.2017 20:38
    Predlog
    Povedite i druga Molotovljeva. Krajnje je vreme!
  • CZ

    20.08.2017 18:35
    Pregovori
    Pregovori dok svi ne umru od gladi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija