Počeo upis u prvu Visoku školu za komunikacije

U Beogradu je počela sa radom Visoka škola za komunikacije kao najmlađa samostalna visokoškolska ustanova specijalizovana za osnovne i master akademske studije komunikologije i kulturologije.

U toku je upis prve generacije budućih diplomiranih i master komunikologa i kulturologa, a nastava počinje na jesen.

Visoka škola za komunikacije je u ovom trenutku jedina u Srbiji koja realizuje osnovne akademske studije pod nazivom Savremene kulture za sticanje zvanja diplomirani kulturolog (240 ESPB). Ovo zanimanje je veoma retko, ali izuzetno traženo u ustanovama i institucijama kulture, kulturnoj industriji i ostalim sektorima kulturološkog profila.

Škola je razvila i integralni studijski program Komunikacije koji obrazuje diplomirane komunikologe (240 ESPB) za rad u medijima i komunikacijama.

- Nastavni planovi ovog programa podjednako obrađuju tri glavne prakse masovnih komunikacija - žurnalistiku, marketing i odnose s javnošću. Time širimo obrazovni i tematski fokus budućih diplomaca i ojačavamo ih znanjima i veštinama koje će ih efikasno uključiti u rad i praksu u medijima, marketingu ili PR-u, ali i mnogim drugim društvenim i privrednim zanimanjima - kaže direktor Visoke škole za komunikacije dr Boban Tomić.

Master studije se izvode na programu Kultura i komunikacije u trajanju od godinu dana i to kroz dva modula kojim se obrazuju master komunikolog ili master kulturolog (60 ESPB).

Inače, nastavnici i saradnici dolaze iz nauke i bogate prakse sa velikim iskustvom i ključnim referencama za izvođenje kvalitetne nastave. Studentima je omogućen rad u malim grupama i sa mentorom kako bi se povećala posvećenost i interakcija profesora i studenata.

Više informacije je dostupno na sajtu www.viskom.edu.rs, odnosno na broj telefona 064/980-60-60.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.