Apel da se iskoriste kasarne koje zvrje prazne i propadaju

Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije (UIPS) uputilo je apel nadležnim organima da se ubrzaju postupci prenamene napuštenih vojnih objekata i kasarni.
Kako se navodi, njihova vrednost procenjuje na oko milijardu evra.
 
Kako piše u saopštenju UIPS, napušteni prazni vojni objekti vremenom još više propadaju, dok, kako kažu, u Srbiji na hiljade vojnih i civilnih lica, izbeglica i socijalno ugroženih nemaju trajno rešeno pitanje krova nad glavom. 
 
"Gradovi uglavnom nemaju prostora za gradnju, a najveći potencijal leži upravo u kasarnama i napuštenim vojnim poligonima širom Srbije. Oni imaju kompletnu infrastrukturu i nalaze se na odličnim lokacijama širom Srbije. Njihova vrednost procenjuje se na oko milijardu evra, što je dovoljno za izgradnju oko 12.500 stanova", kažu u UIPS. 
 
Kako objašnjavaju, neke od kasarni je moguće prenameniti za stambeno zbrinjavanje ili izgraditi nove objekte na tim lokacijama i ponuditi ih po povoljnim uslovima. 
 
"UIPS apeluje na nadležne organe, pre svih na Ministarstva odbrane i privrede, da ubrzaju ovaj proces. Zar je zaista toliko teško doći do 'win-win' situacije i pobede za sve strane, kada je barem ovde rešenje tako jasno i logično", pitaju u UIPS i navode da je, kako kažu, potrebna samo dobra volja i efikasnost u radu. 
 
Oni podsećaju na primere Slovenije i Hrvatske, koje su, kažu, uspešno promenile namenu bivših kasarni.
  • White Power

    22.08.2017 16:59
    Dahije
    Na ovakvim primerima se vidi koliko radikalska vlast NE VODI računa o Srbima i Srbiji i koliko bahato otaljava posao koji joj je poveren.
    Novu muzičku školu su krenuli na silu, samo da bi se uzak krug privatnika-izvođača okoristio, da bi mogli da im plate tal.
    Ovu i mnoge druge kasarne i ugostiteljske objekte vojske spremaju "na dar" privatnicima od kojih će ponovo da pokupe TAL, a svi ostali neka pocrkaju.
    Krajnji je čas, a svrgnuće štetočinske vlasti pitanje je golog opstanka jednog naroda i imperativ njihovog smaknuća više NEMA CENU.
  • Aleksandar

    22.08.2017 15:55
    Kasarne
    Ima nas penzionera sa malom penzijom nemozemo da placamo stanodavcima kiriju od penzije 17000 hiljada dinara pa bi bilo dobro da namse dodeli makar pojedna soba bilibi srecni.
  • ja

    22.08.2017 14:00
    A 3000 dece iz NS ostalo bez vrtića, nema mesta.... Eto mesta koje zvrje prazna, malo preurediti, zaposliti još ljudi... Ali ne... Ne daj bože da reše problem vrtića u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.