Vukašinu Cmiljaniću devet godina zatvora za ubistvo Tamare Radulović

Apelacioni sud u Beogradu je zbog ubistva na devet godina zatvora pravosnažno osudio Vukašina Cmiljanića (24), koji je pucajući u klubu "Džast vanila" na Adi Ciglanliji u aprilu 2013. godine zalutalim metkom ustrelio Tamaru Radulović, koja je iste večeri preminula.

Tom odlukom preinačena je druga prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Cmiljanić bio osuđen za krivično delo "izazivanje opšte opasnosti" na sedam godina zatvora.

Inače, on je prvo osuđen 2015. na devet godina zatvora, a tada je Apelacioni sud ukinuo presudu. Nakon toga je Viši sud izrekao presudu od sedam godina, da bi sada konačno Apelacioni sud doneo odluku kojom je osuđen na devet godina zatvora. U ovom predmetu je bio optužen i Filip Vilotijević iz Novog Sada koji je početkom oktobra 2015. godine ubijen u sačekuši na Paliću.

Tokom postupka sud je utvrdio da su Cmiljanić i Vilotijević te večeri došli nepozvani u "Vanilu" na proslavu rođenja deteta brata pokojne devojke. Došlo je do svađe između njih i grupe mladića, a potom i do fizičkog obračuna, tokom kojeg je Cmiljanić izvadio pištolj iz torbice koju je nosio oko vrata i ispalio hitac ka separeu u kome je zajedno sa ostalim gostima sedela pokojna devojka.

U obrazloženju presude Apelacionog suda se, između ostalog, navodi da je "okrivljeni bio svestan da u kafe klubu, na mestu gde je bio okupljen veći broj ljudi, pucanjem iz revolvera sa ispruženom rukom ispred sebe u visini manjoj od 1,5 metara može doći do ubistva drugog lica koje se nalazi u pravcu uzdužne ose cevi pištolja, pa je ispaljivanjem projektila na taj način na to i pristao". U prilog ovakvom zaključku suda ide i činjenica da on nije pucao nekontrolisano i nasumice (u vis ili u pod), već u pravcu separea, gde su sedeli ljudi.

Takođe iz celokupnog Cmiljanićevog ponašanja - da naoružan i nepozvan dolazi na proslavu rođenja deteta, na kojoj je bio prisutan i svedok sa kojim je prethodno bio u sukobu, pri čemu ispaljuje projektil prema separeu, prema stavu Apelacionog suda, proizlazi njegovo nepoštovanje i bezobzirnost prema životima ljudi, što "ukazuje da je okrivljeni delo za koje je oglašen krivim, izvršio sa eventualnim umišljajem, a ne svesnim nehatom".

Prilikom odlučivanja o kazni, Apelacioni sud je imao od olakšavajućih okolnosti u vidu da je u vreme izvršenja dela Cmiljanić bio mlađe punoletno lice, da je izrazio iskreno kajanje i žaljenje zbog događaja u kome je život izgubila mlada devojka, kao i njegov raniji život, dok otežavajuće okolnosti u odnosu na okrivljenog sud nije našao.

  • Sale

    23.08.2017 16:12
    Malo je i dobio, trebao je bar dobiti duplo od ovoga sto je dobio, pa da vidimo da li bi se razmahivali tako oruzjem!
  • m

    23.08.2017 14:45
    Kuriozitet
    Pričalo se da je tu devojku zapravo ubio mali kićun, a da je ovaj debil cvijanić priznao krivicu umesto njega... Što je prilično izvesna verzija obzirom da je kićun bio poznat da se razmahivao pištoljem kada god je osećao da može i naudio je više potpuno nevinih osoba. Poznato je bilo da je najhrabriji bio u sukobima sa slabijim, nenaoružanim ljudima. Međutim u međuvremenu je kićun ubijen a ovaj bolid će sada služiti kaznu za delo koje verovatno nije počinio. Ko bi mu sada poverovao da promeni iskaz i tvrdi kako je pravi ubica njegov pokojni drugar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.