Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog paljenja nedeljnika Novosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija želi dijalog i dobrosusedske odnose sa Hrvatskom, ali da to podrazumeva da svi moraju da se uzdržavaju od provokacija.
Dačić je rekao da je Srbija uputila protestnu notu zbog paljenja nedeljnika srpske nacionalne manjine Novosti, na protestu članova Autohtone Hrvatske stranke prava ispred sedišta Srpskog narodnog veća u centru Zagreba. 
 
"Nacistički pozdravi su zabranjeni svuda u svetu, a to što u Hrvatskoj nisu, govori o stanju javnog mnjenja kod njih", izjavio je Dačić. 
 
Danas je ispred sedišta SNV održanran protest oko 20 pirpadnika AHSP-a, na kojem je istican ustački slogan "Za dom spremni", kao i "Zaustavili smo vas 1991, zaustavićemo vas opet". 
 
Više o tom događaju OVDE.
  • Kole G.

    02.09.2017 22:09
    Pošaljite im i Memorandum SANU, baš da vidimo šta će da urade. Meni pošalji onaj Ugovor o tzv. dobrovoljnom prisajedinjenju Vojvodine Srbiji, pa da vidiš šta ću sa njim da uradim, a neću ga spaliti.
  • 041

    02.09.2017 21:43
    Znamo se mali Slobo
    Očekuje se Šešeljev oštar prosvjed!
  • jerko

    02.09.2017 21:08
    Pa spaliće i protestnu notu, big deal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.