Trivan: Nekvalitetna hrana jedan od uzroka steriliteta u Srbiji

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da Srbija ima ozbiljan problem s kvalitetom zemljišta i da je neophodna sanacija postojećeg zagađenog tla, što je ogroman posao i jedan od najvažnijih, jer od kvaliteta zemljišta direktno zavisi kvalitet hrane.
Trivan je za "Novosti" rekao da je poljopriredna proizvodnja u celom svetu jedan od najvećih zagađivača zbog erozije zemljišta i hemijskih supstanci koje se koriste za zaštitu biljaka, i da je to slučaj i u Srbiji.
 
"Zbog toga imamo nekvalitetno zemljište, što utiče na kvalitet hrane. Ja nisam srećan zbog kvaliteta onoga što znam da jedemo. Nije za paniku, ali to je važno pitanje. Da li neko razmišlja o tome zašto mi imamo toliko prisutan sterilitet među mladim ljudima? Lično verujem da je ono što unosimo kao hranu u oganizam dobrim delom razlog za tu vrstu problema", rekao je Trivan.
 
On je dodao da je važno da se Srbija vrati drugačijoj proizvodnji, da se ne zagađuju namirnice, jer tako zagađujemo sami sebe, a kako je rekao, to je krug u koji smo ušli i iz koga se teško izlazi.
 
Trivan je rekao da je potrebno da se pređe na nove tehnologije koje su ekološki prihvatljivije i dodao da Ministarstvo poljoprivrede već radi na načinima kako da se promeni svest o tome šta se zapravo koristi.
  • O vlasnicima hrane

    11.09.2017 15:14
    Daj, samo nek je brend...
    Interesantno je kako kod nas uvek postoji moron političar ili direktor nečeg, koji je spreman da podrži sve što dođe iz belog sveta, a nikada nije u stanju da pita nekog pored sebe ko zna o čemu se radi i da da jednostavan odgovor - "NE mi to nećemo tako raditi".
    Gospodo, kao što znate u socijalizmu niste imali problem s neplodnošću.
    Dobili ste ga nakon sastanka na Kopaoniku, kada smo pristali da u hranu ubacujemo sve ono što je neko negde tamo smislio.
    Podsetio bih vas da proverite one 72 tačke proglasa takozvanih vladara sveta, gde se pominje stalno i lagano, neosetno trovanje.
    Takođe, interesantno je da nijedan proizvođač, ma i oni u debeloj krizi, nisu pomislili da počnu da proizvode nešto bez E dodataka. Za domaće tržište.
    Nisu ni pomislili, svi ti silni marketinški stručnjaci, koliko bi nas kupilo supu bez toga.
    Garantovanu nekom srpskom labaratorijom.
  • Takodjer

    11.09.2017 14:23
    i
    E-621 , mononatrijum glutaminat .
    Glavni sastojak svih zacina za jelo cak i onih koji se deklarisu kao "prirodni" i neizostavni sastojak supa u kesici (trostruko uvecava lucenje insulina iz pankreasa izazivajuci gojaznost i dijabetes) : http://vegan.editboard.com/t65-o-aditivu-msg-odnosno-mononatrijum-glutaminat-ili-e621
  • Drug Crni

    11.09.2017 13:33
    Bravo drug. Samo napred. Imaš podršku baze!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.