Direktor NSZ: Imamo najmanji broj nezaposlenih u poslednjih 25 godina

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović izjavio je danas da se na evidenciji NSZ trenutno vodi 628.000 nezaposlenih, što je najmanji broj u poslednjih 25 godina u Srbiji.
"To je najmanji broj nezaposlenih na evidenciji u poslednjih 25 godina, što je u nekom ranijem periodu bilo nezamislivo", rekao je Martinović.
 
On je prilikom dodele ugovora za subvenciju za samozapošljavanje i stručnu praksu naveo da se u Kraljevu broj nezaposlenih smanjio za devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine.
 
Prema njegovim rečima, programi subvencija za samozapošljavanje i stručnu praksu koje projektuje Vlada Srbije kroz Razvojnu agenciju Srbije, Ministarstvo privrede i druge potdsticaje kroz NSZ pokazali su visoke efekte.
 
"Veoma visoke efekte su ovi programi pokazali, imajući u vidu da je to jedan od faktora koji je doveo do smanjenja nezaposlenih kako u Kraljevu, tako i u celoj Republici", rekao je Martinović.
 
On je naveo da je od strane lokalnih samouprava izdvojeno oko 500 miliona dinara za programe zapošljavanja, sa kojima je NSZ udružila 450 miliona dinara. 
 
Podsetimo da je pedeset Novosađanki dobilo subvencije Gradske uprave za privredu za pokretanje sopstvenog posla u iznosima od 150.000 do 280.000 dinara.
  • G

    13.09.2017 19:39
    @leo - na stranu o "kvalitetu rada" ove ustanove, ako dobro razumem bar 5 godina ste bez posla, odbijate neku edukaciju koju organizuju i iako besposleni kasnite 4 dana dok ovako imate vremena za komentarisanje? Jeste li se nekada zapitali da možda postoji neki problem sa vama gospodine?
  • leo

    12.09.2017 21:06
    direktorova ( ne ) istina

    Direktor ubraja u novouposlene i nas koje brise iz evidencije,odn. kaznjava nas kaznom brisanja iz evidencije jer sam okasnio 4 dana a drugi puta jer sam odbio edukaciju aktivno trazenje poslaa koje sam pohadjao pre 5 godina ,a usput sam cuo od sluzbenice koja me vodi u evedenciji,,da dnevno po 20 brise iz evidencije iz istih razloga !!!
  • Lala

    12.09.2017 19:21
    crnjak
    Vise od 150 000 ljudi napustilo zemlju, velika vecina izbrisana sa evidencije..koga vi lazete??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.