Subvencije Novosađankama za pokretanje sopstvenog biznisa

Pedeset Novosađanki dobilo je subvencije Gradske uprave za privredu za pokretanje sopstvenog posla u iznosima od 150.000 do 280.000 dinara.
One su danas potpisale ugovore o pravima i obavezama u realizaciji subvencije, a obavezale su se da će poslovati najmanje godinu dana i redovno plaćati poreze i doprinose. Dobitnice subvencija potiču sa evidencije novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, Novi Sad je u avgustu ove godine smanjio broj nezaposlenih za 3.770 u odnosu na isti mesec prošle godine, a na evidenciji nezaposlenih je 2.000 manje nego prošle godine. 
 
"To je konkretan rezutat naše politike i onoga za šta se, kao Grad, zalažemo", rekao je Vučević i istakao da su sve žene dobile sredstva zahvaljujući svom umeću, kvalitetu aplikacije i biznis plana.
 
Delatnosti koje su u pitanju su frizeri, kozmetičari, advokati, stomatolozi, administrativne i proizvodne delatnosti, trgovinske radnje kao i po jedan pedijatar, prevodilac, proizvodnja TV programa, arhitekta, hostel, ugostiteljska radnja, antikvarnica i igraonica i dr.
 
Direktorka novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Vidović rekla je da je u 2017. godini u Novom Sadu smanjena nezaposlenost za 17.5 odsto, te da Novi Sad izdvaja najveća sredstva za mere zapošljavanja od svih lokalnih samouprava u Srbiji.
 
Na Javni poziv se prijavilo 80 žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. 
  • Apsolutno

    08.09.2017 11:30
    se
    Apsolutno se slažem sa komentarom @ da mi je:
    Tako je prošao i prolazi program Grada Novog Sada za preuzimanje pripravnika, gde su tu mogućnost mogla da iskoriste samo deca iz svih sfera društva/zanimanja čiji su roditelji pogodni (podržavaju ili bliski) vladajućoj većini, SNS, novi DSS, Treća Srbija, DDD.........sad tu ulazi i LIGA SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE.
    Vremenom su se gotovo svi zaposlili na neodređeno ili određeno vreme u javnim preduzećima.
  • E da mi je

    07.09.2017 16:55
    DA ZNAM
    E da mi je da znam ko su tih 50 srećnica... Čije su žene, sestre, tetke, strine, ujne.... Sigurno nisu neke nezaposlene, sa spiska Nacionalne službe za nezapošljavanje. Garantujem glavom svojom.
  • svi moji

    07.09.2017 16:43
    ODOŠEEEE
    Muž mi je otišao trbuhom za kruhom, njegov venčani kum, moja kuma sa porodicom, moji brat i sestra odoše, njihovi kumovi, pola razreda iz osnovne i srednje nije više tu.... Razredni iz srednje je takođe pobegao i njegova žena.... I koliko hiljada i hiljada tata je otišlo ... Naravno draga moja gospodo da je smanjena nezaposlenost.
    A sa 150.000 subvencija šta se može započeti???? Eto, na primer da želim da otvorim vrtić,ne bih sa tim novcem mogla ni prostor zakupiti na 3 meseca, a kamoli ga opremiti. Gledala sam prilog juče na RTV o tome i na pitanje novinarke Macut, kako će upotrebiti taj novac, gospoja odgovara: "Otvorila sam Zdravu hranu, iskoristiću novac za kupovinu robe". Dakle OTVORILA SAM, a ne OTVORIĆU!!!! Šta se da zaključiti????? Da se zaključiti da ... Oni i dalje misle da smo mi mutave ovce za šišanje. E bagro jedna... Mene prevariti nećete i ne možete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.