Dragica Nikolić: Fondacija za četiri godine prikupila 10 miliona evra

Učenici leskovačke gimnazije dobili su 25 računara, vrednih milion dinara, od Fondacije "Dragica Nikolić".
"Ovde nas nije dovelo samo vaše znanje, vaši uspesi i vaših profesora, već i vaša humanost. Čuli smo da ste odustali od male mature i radosti koju ona donosi da biste pomogli svom bolesnom drugu, tako da iz tog razloga dolazimo upravo ovde", rekla je supruga bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.
 
Fondacija je, prema rečima njene predsednice, za četiri godine postojanja prikupila više od 10 miliona evra.
 
"Nemamo izdvojeno tačnu cifru, ali prešli smo 10 miliona evra za četiri godine postojanja fondacije, koje smo sakupili i podelili do dinara", rekla je Dragica Nikolić odgovarajući na pitanja i dodala da su na stranici Fondacije na Fejsbuku informacije o donacijama i troškovima. Prema njenim rečima, troškovi fondacije su minimalni i kretali su se oko 0,5 odsto.
 
"Sada smo stigli do jedan posto. Fondacija po zakonu ima pravo na 30 odsto troškova, mi nismo želeli da tu mogućnost iskoristimo, nego smo hteli svaki dinar koji smo dobili da podelimo onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekla je Nikolićeva. Dodala je da je fondacija ove godine najviše donirala upravo u obrazovanje, da je opremljeno dosta škola, sređena su brojna školska dvorišta, igrališta, parkovi, a kako je dodala, "dosta dece je prethodne godine čulo za Fondaciju i dobilo neku pomoć".
 
Nikolićeva je sa saradnicima danas uručila 25 kompjutera i Matematičkoj gimnaziji u Nišu. Novac za tu računarsku opremu donirali su, kako je rekla, Crveni krst Kine, odnosno Pekinga i Hongkonga.
  • Orwell Vegan

    13.09.2017 21:21
    Istina
    A ko je donirao crkvu, to nam kazite.
  • Narod ko stoka

    13.09.2017 21:07
    Hahaha ... Ajmo svi: Muuuuuuu.... Muuuuuuu...

    Kmeeeeee ..... Kmeeeeee .....


    Buđenjeeeeeeee!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.