Sve škole u Čačku štrajkuju zbog smene direktora, u Zemunu i dalje prazne učionice

Sindikat obrazovanja Čačak najavio je da će sve čačanske škole održati još jedan štrajk 26. septembra, u znak podrške kolegama u srednjoj Prehrambeno ugostiteljskoj školi koji protestuju zbog smene direktora i Školskog odbora.
U Prehrambeno ugostiteljskoj školi zaposleni štrajkuju od početka školske godine sa skraćenim časovima na 30 minuta. Štrajk čačanskih škola kojim su podržali kolege iz te srednje škole održan je i 11. septembra.
 
Ministarstvo prosvete je sredinom avgusta smenilo direktora Prehrambeno ugostiteljske škole Dragana Kovačevića posle izveštaja Republičke prosvetne inspekcije da je bilo propusta prilikom ispitivanja slučaja seksualnog uznemiravanja učenica za koje je optužen jedan profesor.
 
Sindikat obrazovanja Čačak ističe da podržava i zaposlene u Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" u Zemunu koji takođe štrajkuju zbog smene direktora. Sindikat obrazovanja Čačak je većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.
  
U Zemunu prazne učionice
 
Kako pišu "Novosti", ni posle sastanka ministra prosvete Mladena Šarčevića sa roditeljima đaka OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu, koji školsku godinu nisu započeli, protestujući zbog smene dugogodišnjeg direktora Miroljuba Mosurovića, rešenje se ne nazire. Ministar ne odustaje od smene, a roditelji od vraćanja na stanje pre razrešenja i tvrde da do kraja ove nedelje neće slati decu na nastavu.
 
Prema rečima ministra, odluka o smeni zasnovana je na propustima, a roditeljima je ukazao na "njihovu težinu".
 
- Zapošljavanje van konkursa otvorilo je mnogo prostora za manipulacije. Ako svaka škola manipuliše sa tri radna mesta, mi imamo problem celog sistema - rekao je Šarčević.
 
Roditelji učenika kažu da su u razgovoru sa ministrom naglasili da novi v.d. direktora nema podršku kolektiva, kao i da ne postoji Školski odbor.
 
- Komunikacije zaposlenih, kao i Saveta roditelja, sa v.d. direktorom nema, tako da je organizacija rada u školi trenutno gotovo nemoguća. Do petka deca sigurno neće kretati u školu, a dalji potezi biće dogovoreni u skladu sa odgovorom Ministarstva prosvete - objašnjavaju roditelji.
 
U ovoj školi od početka školske godine nastavu pohađaju samo prvaci.
  • Bill

    15.09.2017 08:21
    Glasali ste.Sada strajkujete. OK, pa glsajte opet za obecanu buducnost vase dece - brze, bolje i jace!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.