Tačno 17 godina od poraza i pada Slobodana Miloševića

Na današnji dan navršava se 17 godina otkako je bivši predsednik i haški optuženik Slobodan Milošević izgubio izbore za predsednika SR Jugoslavije od kandidata DOS-a Vojislava Koštunice.
Predsednički izbori održani su istovremeno sa izborima za parlament SRJ i lokalnim izborima u Srbiji.
 
Pobedom udružene opozicije (DOS) na izborima u Srbiji i SRJ, završila se desetogodišnja autokratska vladavina Slobodana Miloševića.
 
Ne želeći da prihvati poraz, do tada vladajuća Socijalistička partija Srbije i njen lider Milošević izazvali su postizbornu krizu koja je zapretila ozbiljnim sukobima i nasiljem.
 
DOS je pozvao na demonstracije zbog nepriznavanja rezultata izbora za predsednika SRJ, a kriza je okončana 5. oktobra posle masovnih protesta širom Srbije.
 
Na tim izborima za predsednika SRJ izabran je kandidat DOS-a i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica sa 2.470.304 (50,24 odsto) glasa. Milošević je osvojio 1.826.799 glasova, odnosno 37,15 odsto.
 
Milošević je 11. marta 2006. godine umro u pritvoru Međunarodnog tribunala u Hagu.
  • u prolazu

    24.09.2017 22:59
    @V
    To što ti toliko mrziš Miloševića da pri tom ništa oko sebe ne vidiš je tvoj problem.
    Ja sam ga mrzeo, video bolje ljude od njega, tražio bolju budućnost, bio na svim protestima, lupao u šerpe...
    Ti si se našao pametan da kažeš da je sada mnogo bolje!? U čemu konkretno, osim što se više ne ratuje i nemamo sankcije? Nije ih bilo ni 1996-98! A protesti su bili!? Zbog krađe izbora!

    I dalje je vreme mraka! Ne laže samo RTS, već su se pridružili Pink i Happy, na nacionalnoj frekvenciji!
    Izbori se i dalje kradu, lopovi i dalje napreduju dok se ne zamere Velikom Vođi, ljudi se premlaćuju na redovnoj bazi ali sad ih tuče vlast, toliko ubistava nerešenih, toliko treniranja strogoće, hapšenje majke i ćerke zbog psovanja Vučića u ličnoj komunikaciji, hapšenje lika što je rekao Vučiću *ederu na RTS, a skandirao ceo stadion, hapšenje lika što mu je zaista ružno i nevaspitano opsovao ćerku a Slobinu smo svi psovali, privatizacija BIA-e...

    Nestašica nema ali se država ugradila porezima i akcizama, čak i na struju koja je kod Slobe bila socijalna kategorija, sa uvek spremnim privatnim izvršiteljima da na ulicu izbace cele porodice, tako da se narod ne usuđuje da kupuje! Baš kao nestašica, para u džepu! Strahovlada!

    Ja se svega dobro sećam, ali ti izgleda imaš problem sa sećanjem, ili lažeš, kao što reče. Možda si tada bio mali, onda pitaj roditelje pre lupetanja!

    Niti je glavni, ni jedini krivac za sve što se desilo. Svaki dan se to sve više dokazuje, ali moraš otvoriti oči da bi video!
  • :D

    24.09.2017 22:12
    Pendrecio otporase.
  • V

    24.09.2017 21:38
    Zloba
    Milošević je najveći zločinac i zlotvor. Toliki da se objektivno može reći da je danas puno puno bolje nego za vreme Miloševića. A onda je vrlo jasno kako je bilo u doba totalnog mraka, ratova, RTS-a koji u svakoj rečenici laže i širi propagandu, izbornih krađa, premlaćivanja i likvidiranja neistomišljenika, restrikcija, nestašica benzina, ulja, šećera... svega. To je bilo vreme kada se za izlazak iz zemlje plaćala izlazna taksa! I vreme najbezobraznije propagande. Ko god kaže da je danas lošije, nema dobro sećanje ili namerno laže.
    Milošević je najveći krivac za siromašenje, krađe i smrt stotina hiljada širom bivše SFRJ, njemu se treba suditi i osuditi za sva zlodela čak iako nije živ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija