Šta će sada biti sa "migovima" pristiglim iz Rusije?

Prva dva MiG-a 29 koja su u ponedeljak stigla na aerodrom Batajnicu su jednosedi i barem jedan je verzije "9.13", navodi Vazduhoplovni portal "Tango Six".

Prema saznanjima "Tango Six" avioni će javnosti biti predstavljeni 20. oktobra na Dan oslobođenja Beograda, ali to neće biti klasičan aeromiting sa otvorenim danom kada građani mogu da vide vojnu opremu.

"Prema dostupnim informacijama to će biti predstavljanje novouvedenih MiG-ova 29 i nove pokazno-marketinške stvari nazvane "1.500 najspremnijih vojnika", odnosno združene formacije Specijalne brigade, Vojne policije i izviđača kopnenih brigada koji će dobiti novu opremu iz famoznog budžetskog suficita, istog onog koji bi trebalo da opremi i u nekom trenutku unapredi novouvedene MiG-ove. Uz sve to može se očekivati protokolarna SDPR kopneno/vazduhoplovna izlagačka mašinerija", navodi ovaj vazduhoplovni portal.

Portal prenosi i da nije poznato koji će biti nivo letačkog programa, ali sa velikim procentom sigurnosti se može reći da novouvedeni MiG-ovi 29 neće leteti.

Po pitanju modernizacije aviona nema preciznih informacija, jer kako navodi "Tango six", ona još nije ugovorena. Podseća da su političari najavljivali svašta, od sposobnijih radara do najpotentnijih raketa, ali jedino što će se u skorijoj budućnosti desiti je posao za "mehaničare", odnosno prilagođavanje aviona našoj radionavigacionoj opremi i zvanično pridruživanje 101. eskadrili.

Portal navodi i da će jedan od šest aviona morati nazad u Rusiju, a ostali će čekati modernizaciju. Novouvedeni MiG-ovi, njih četiri, pune 30 godina upotrebe 2019. godine, a jedan 2021. To im daje mogućnost letenja još dve, najviše četiri godine. Ovaj period je dovoljan da Srbija iskoristi za njihov remont i produženje rada za još 10 godina. 

  • Мирослав

    03.10.2017 16:36
    Експерти
    Ево само да искористим прилику да поздравим све експерте за ваздухопловство у овим коментарима. МиГ29 "велик авион" за Србију, хаха. Све знате, све умете. Поздрав свима!
  • Lazanski

    03.10.2017 15:34
    Odlični aparati
    Dragi prijatelji moram da vas obavestim da sam pristigle migove lično pregledao. Ima malo češanja oko kabine, mahovine po stajnom trapu ali sve je u suštini moguće rešiti u nekoliko dana. Bilo je zlonamernih i zluradih komentara o njihovoj neispravnosti i dotrajalosti, što mogu iz prve ruke da demantujem. Po mom mišljenju mogli bi eventulno obaviti deratizaciju, u smislu preventive, ali i to jedino kako bi se najveći skeptici među nama konačno opustili
  • Zvezde Granda

    03.10.2017 15:32
    Samo u Smrdiji
    Tako je to u retardiranoj horor nedodjiji .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.