Vesić o trovanju đaka: Odgovornost na školama

Gradski menadžer Goran Vesić, povodom trovanja dece u nekoliko beogradskih škola, rekao je da je "odgovornost za to na školama".
On je izjavio da škole, od novca koji roditelji odvajaju, same angažuju kompanije koje isporučuju obroke za decu i da ni Grad ni država nemaju uticaj na izbor kompanija. Prema njegovim rečima, vreme je da država propiše uslove koje kompanije moraju da ispune kako bi mogle da isporučuju hranu za decu. 
 
"Činjenica je da različite škole različito rade. Neke škole insistiraju na kvalitetu, pa skuplje nabavljaju obroke. Nažalost, u nekim školama se izabere najniža ponuda, kao što je to bio slučaj sada, pa se dešavaju ovakve stvari", rekao je Vesić.
 
On je naveo da je pre mesec dana razgovarao sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem o tome da se promene određeni pravilnici kako bi neka institucija, gradska ili republička, akreditovala određene kompanije koje ispunjavaju uslove kako bi škole samo od njih mogle da traže ponudu, ne ulazeći u to koga će izabrati i po kojoj ceni.
 
"Mislim da je vreme da država propiše uslove koje kompanije mogu da isporučuju hranu za decu. Mislim da će ovaj slučaj to ubrzati", kaže gradski menadžer Beograda.
  • bg

    05.10.2017 17:49
    Sramota
    Iju, zamislite da je izabrana skuplja firma! Pa školu niko ne bi oprao!
    Ili nedajbože bez tendera...
    Sram, sram, sram.
  • /

    04.10.2017 21:05
    /
    tako vam je kada zelite servisiranje sa strane
  • Nsnn

    04.10.2017 18:01
    BANDO LOPOVSKA IMATE LI SRAMOTE ? vi zderete kavijar i vrhunsko meso za 200 din u skupstini, a ovamo su roditelji koji jedva sklapaju kraj sa krajem i placaju dosta para kojekakve firme da bi im deca bilo sta jela po vama.krivi , sram vas bre bilo
    Da ste neka vlast i neka drzava onda bi sva deca u svakoj skoli od drzave imala besplatan kvalitetan obrok, bilo je toga nekad u onoj groznoj drzavi sto ste unistili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija