I dalje haos u parlamentu, sednica prekinuta

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je prekinula sednicu, a nastavak rada je zakazala za sutra.
Tokom sednice koja je počela postavljanjem poslaničkih pitanja određena je najpre destominutna, a potom i jednočasovna pauza, posle izricanja opomena i isključivanja sa sednice poslanika Dveri Srđana Noga koji i nakon toga nije napustio skupštinsku salu.
 
Gojković je, posle pauze, koja se ipak produžila na više od dva sata, u skupštinskoj sali rekla da je u međuvremenu održala konsultacije, te da je očekivala izvinjenje Noga, i to ne predsedavajućem, već poslanicima, kako bi se nastavio rad, ali da nisu uspeli da se dogovore.
 
"Bila sam spremna da povučem sve opomene koje su ovde izrečene. Nismo mogli da se dogovorimo. Ne želim da dovodim ljude iz obezbeđenje u neprijatnu situaciju, nije korektno da vidimo takvu sliku u parlamentu", kazala je Gojković. Najavila je da će rad biti nastavljen sutra.
 
Nogu su izrečene dve opomene i mera udaljenja sa sednice, dok je šefu poslaničke grupe SDS Marku Đurišiću izrečena opomena, jer je poslaniku SNS Darku Laketiću rekao da je konj.
 
Đurišić je, u delu predviđenom za poslanička pitanja, govorio kako ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izbegava da se izjasni o tome ko je naložio rušenje objekata u Savamali, te kako nije govorio istinu kada je, ranije, rekao da protiv učesnika posleizbornih protesta neće biti prekršajnih prijava. Na to je reagovao poslanik Laketić, ali se u skupštinskom prenosu nije moglo čuti šta je rekao, da bi mu Đurišić dobacio: "Konju"!
 
Nogo je odbio da napusti skupštinsku salu, nakon dve opomene, isključivanja mikrofona i izricanja mere udaljenja sa sednice, pa je predsedavajući Veroljub Arsić najpre odredio desetominutnu pauzu, posle koje mu je Nogo prišao negodujući zbog izrečenih opomena. Arsić mu je rekao da ne prilazi stolu za predsedavajuće, te pozvao obezbeđenje da ga udalji iz sale, ali to se nije dogodilo. Prisutni poslanici su ustali iz klupa dok se Đogo raspravljao sa Arsićem, pa je predsedavajući saopštio da određuje jednočasovnu pauzu.
  • Skupo brate

    06.10.2017 13:07
    Sta ce svinjarima, zlocincima i nepismenima skupstina? To treba ukinuti i poslati ih da mesaju pomije.
  • avav

    05.10.2017 21:43
    avav
    govnavu motku i sve vas poterati...bahata,neradnicka bagra
  • Prečanin

    05.10.2017 20:58
    Razjuriti to, kao i one 5. okrobra. Razjurivati i svake sledeće, sve dok se ne nauče pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.