Suđenje Miškovićima za utaju poreza kreće 30. oktobra

Specijalni sud u Beogradu odlučio je da se suđenje Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za poresku utaju, ponovo spoji u jedinstveni postupak i zakazao im početak ponovljenog suđenja za 30. oktobar.
Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinio prvostepenu presudu kojom su Miškovići i Đurašković bili osuđeni za utaju poreza i naložio da im se suđenje ponovi za to delo, a Đuraškoviću i njegovim saradnicima i za zloupotrebe sa kruševačkim FAM-om.
 
Sva trojica su zbog nedostatka dokaza istom odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni u decembru 2012.
 
Portparolka suda Bojana Stanković rekla je da je krivično vanpretresno veće 3. oktobra usvojilo predlog tužioca za organizovani kriminal i donelo rešenje kojim je spojilo krivični postupak protiv Miškovića, Đuraškovića i drugih. U ovom slučaju prvobitno je vođen jedinstveni postupak, a u toku suđenja postupak je razdvojen prema Miroslavu Miškoviću zbog zdravstvenih problema.
 
Glavni pretres zakazan je za 30. i 31. oktobar.
  • Ivan

    06.10.2017 15:29
    Sve će to da košta
    Kada će već jednom prestati šarena laža koju je započeo tadašnji premijer a sadašnji predsednik A. Vučić ? Na sva zvona je objavljeno hapšenje Miškovića starijeg (a zatim i mlađeg) kao, zbog borbe protiv organizovanog kriminala, iako je odmah bilo jasno da će optužbe padati jedna za drugom kao što se i događa.
    To što će Srbija morati da plati veliku odštetu - nema veze. Važna je bila predizborna kampanja A. Vučića.
    E, narode moj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.