Opozicija: Od danas počinje bitka za Beograd

Skup Pokreta slobodnih građana sa koga je od vlasti zatraženo da obezbedi održavanje fer, poštenih i slobodnih izbora za predstojeće lokalne izbore u Beogradu, održan je večeras.
Opozicija: Od danas počinje bitka za Beograd
Foto: 021
Postavljeno je pet zahteva među kojima je prvi da se ovlašćenim licima iz opozicionih stranka omogući uvid u uređen i jasan birački spisak.
 
U okviru tog zahteva je da i osobe koje nemaju prijavljeno prebivalište šest meseci pre održavanja izbora u Beogradu, nemaju pravo da glasaju.
 
Zatraženo je i da gradska izborna komisija bude formirana u skladu sa zakonom, a da u njoj ni jedna stranka ili koalicija ne može da ima više od polovinu članova. Zahteve je pročitao advokat Vladimir Gajić, istakavši da su ih dogovorili Vuka Jeremić, u ime inicijativnog odbora Narodne stranke, i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića.
 
Gajić je rekao da tu spada i obezbeđivanje jednakog tretmana vlasti i opozicije u medijima kao i da nadležna regulatorna tela rade svoj posao i omoguće poštovanje zakona o medijima i informisanju. Prema njegovim rečima, jedan od zahteva je i da se eleminiše prisustvo nosilaca javnih funkcija u informativnim programima dve sedmice pre održavanja izbora.
 
Gajić je rekao i da se traži da nosioci javnih funkcija ne zloupotrebljavaju državne resurse u cilju predizborne kampanje. Okupljeni na Trgu Republike nosili su zastave Srbije i Pokreta slobodnih građana, a postavljen je i veliki transparent na kome je pisalo "Protiv izborne krađe", što je bio i moto okupljanja.
  • Vojvodina Republika

    07.10.2017 12:20
    Nas zanima samo Vojvodina. Iz beograda nikad nista dobro nije doslo. Ne verujte begradjanima ni kad darove nose..
  • Juca B.

    07.10.2017 10:31
    bez tezignacije
    Puna podtška Beogradu!
    Samo se aktivnim zalaganjem možemo izboriti za bolje sutra. Samo je to put za biti SLOBODAN GRAĐANIN. Što bi tekla Svetlana Lukić "Peščanik": "Ako vam je dobro, onda ništa".
  • abra_ka_dzabra

    07.10.2017 00:49
    A koja mu je tu opozicija? Te kod nas je sve korumpirano, buducnost smo korumpirali, univerzum... Nista ovde nije fer vise...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija