Lončar: Imenovanje Milovana Bojića je moje pravo

Milovan Bojić je za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje imenovan na predlog Ministarstva zdravlja.
To je bila standardna procedura kao i za bilo koje drugo imenovanje, rekla je predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.
 
"Razumem političke kontroverze, ali isto tako razumem da je bilo nekih dobrih rezultata kada je on radio. On je bio okrivljen za zloupotrebe, ne znam da je bio osuđen, u tom smislu nemamo nikakve prepreke, ali isto tako se pričalo da je u njegovo vreme od kardiovaskularnog instituta Dedinje napravljena jedna od najboljih evropskih bolnica", rekla je Brnabić.
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da je Bojić imenovan na predlog njegovog ministarstva, kao i da on odgovara za resor zdravstva i da je njegovo pravo da, uz konsultacije sa svojim saradnicima, to i uradi.
 
"Sve ide na moje ime. Mi smo dali Milovanu Bojiću šansu da se uklopi u zdravstveni sistem Srbije, da pokaže ono što misli da može nekim svojim ranijim iskustvom da doprinese. Ovde se radi samo o struci", rekao je Lončar. Prema njegovim rečima, Bojić, kada je bio direktor te ustanove, napravio je od nje ustanovu koja je ispunjavala "ozbiljne ISO standard" i bila je jedina u Srbiji, ocenjuje, koja ih je u to vreme ispunjavala.
 
Prerano je da se o ostalim stvarima priča, smatra Lončar, jer, kako je rekao, Bojić "još nije ni seo u fotelju", nije bila primopredaja. "Predlažem da sačekamo neko vreme, da vidimo rezultate, pa da onda o tome pričamo, sada je suviše rano", rekao je Lončar.
  • jovan

    07.10.2017 18:25
    SRAMOTA!
  • gradjanin

    07.10.2017 18:02
    koji razmislja
    Dogovorili se Šešelj I Vučić, a ti si ministre samo sredstvo koje sprovodi njihov dogovor. Nije tvoja odgovornost, nisi bitan uopšte. Ne pali se.
  • Salamander

    07.10.2017 15:53
    Sami su se izabrali
    Sami prave zakone po kojima nas ugnjetavaju.
    Ovo samo ozbiljna revolucija moze da zaustavi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.