Počinje naplata ulaska na Kopaonik

Od ponedeljka, 16. oktobra, počinje naplata ulaska u Nacionalni park Kopaonik, prenosi N1.
Počinje naplata ulaska na Kopaonik
Foto: Pixabay
Javno preduzeće Nacionalni park Kopaonik je dužno da novac prikupljen naplatom na osnovu člana 70 Zakona o zaštiti prirode drži na posebnom računu i koristi za zaštitu, razvoj i unapređenje zaštićenog područja – Kopaonika. Naplata će se vršiti po motornom vozilu iz sva tri putna pravca tj. na ulaznim kapijama Jošanička banja – Đorov most, Brus – Brzeće i Sunčana dolina.
 
Kako objašnjavaju u Javnom preduzeću Nacionalni park Kopaonik, odluka o naplati doneta je Uredbom Vlade u skladu sa članom 70 Zakona o zaštiti prirode. Sa odlukom su se saglasili i Ministarstvo za zaštitu životne sredine kao i Javno preduzeće "Putevi Srbije". 
 
Građani opštine Raška i Brus koji žele na Kopaonik, plaćaće godišnju ulaznicu i to za putnička vozila i motore u iznosu od 250 dinara, vlasnici putničkih vozila sa prikolicom i kombi vozila moraće da izdvoje 500 dinara, autobusi i kamioni 1.000 dinara, a motorna vozila sa više od tri osovina 1.500 dinara. Policija, hitna pomoć i vatrogasci neće plaćati ulaz u nacionalni park Kopaonik.
  • orangutan

    12.10.2017 21:02
    majmunska posla
    Ali se zato u Sloveniji ne naplaćuje "ulaz" u nacionalni park Triglav koji je mnogo veći i bolje održavan od NP (NovoProglašenog) Kopaonik. Sramota na šta će sve da se otimaju pare za ...
  • O njima

    12.10.2017 06:56
    Vreme otkriva trag na snegu
    Viša kasta rezerviše za sebe prirodne lepote i bogatstva.
    Verovatno će naplaćivati u Beogradu i prolazak pored Fontane, odlazak na Kalemegdan, Adu i Avalu.
    Samo polako, shvatićete.
  • boki2

    11.10.2017 21:38
    a koliko će plaćati obični smrtnici sigurno ko i za putovanje auto putem beograd niš 800 didji po vozili napredno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.