Besplatne onlajn obuke iz matematike i programiranja za učenike

Za osnovce i srednjoškolce tokom ove školske godine biće organizovane besplatne onlajn obuke iz matematike i programiranja, koje će sprovoditi Ministarstvo prosvete u saradnji sa "Centrom za mlade talente" Novi Sad, saopštilo je danas Ministarstvo.
Besplatne onlajn obuke iz matematike i programiranja za učenike
Foto: Pixabay
Kako je saopštilo Ministarstvo, jedan od primarnih ciljeva onlajn obuke je podizanje nivoa znanja matematike kod učenika 5,6,7. i 8. razreda osnovne škole, koji bi doprineo lakšoj i boljoj pripremi za upis u srednju školu.
 
Predviđeno vreme trajanja onlajn obuke je 1,5 do dva časa nedeljno tokom školske godine, a pre početka i po završetku obuke predviđeno je testiranje. Svaki učenik imaće mogućnost da u zavisnosti od svojih potreba dobije potrebnu podršku tokom obuke, kako u savladavanju materije tako i u dostupnosti dodatnih materijala za prelazak na više nivoe obuke.
 
Kako je saopšteno, osnovcima i srednjoškolcima se kroz ovakve obuke pruža mogućnost sticanja širokog znanja iz oblasti matematike i programiranja što predstavlja svojevrsnu pripremu za sve buduće studente elektrotehnike, informatike i matematike za brže i lakše usvajanje gradiva na fakultetu.
 
Program i materijale potrebne za obuku sačinila je Fondacija "Centar za mlade talente" uz pomoć profesora matematike sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i profesora srednjih škola.
 
"Prepoznavši potrebe našeg društva za velikim brojem IT stručnjaka, kao i značaj matematičkih znanja neophodnih za dalja usavršavanja u oblasti inženjerstva, Fondacija "Centar za mlade talente" kroz onlajn obuke pomaže mladima da lakše i brže dođu do željenih nivoa znanja", navodi se u saopštenju.
  • Ana

    19.10.2017 01:56
    kad ce to biti organizovano i kako se deca mogu prijavljivati ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.