Srđa Popović izabran na visoku funkciju na univerzitetu u Škotskoj

Aktivista i jedan od osnivača Otpora Srdja Popović izabran je na visoku funkciju na škotskom univerzitetu Sent Endruz.
Studenti univerziteta u gradu Sent Endruz izabrali su Popovića za rektora, koji je na škotskim univerzitetima predsednik univerzitetskog suda i predsedava sastancima na kojima se donose odluke od raspodele budžeta do akademskih politika.
 
Popović, koji je osnovao nevladinu organizaciju Kanvas (Centar za primenjenu nenasilnu akciju i strategiju), bio je kandidat za rektora na predlog studenta Džejmija Rodnija koji je pročitao njegovu knjigu "Mustra za revoluciju". Na glasanju studenata, Popović je dobio više glasova od bivšeg lidera Škotske liberaldemokratske partije Vilijama Renija. 
 
BBC navodi da je Popovića ubedilo da bude kandidat to što je na toj funkciju bio i komičar Džon Kliz iz Monti Pajtona.
 
"Čitav život volim Monti Pajton i njihov apsurdan humor je nešto što je inspirisalo moju kreativnu taktiku protesta", rekao je Popović.
 
Univerzitet Sent Endruz osnovan je 1413. godine i najstariji je u Škotskoj, a treći najstariji u zemljama engleskog govornog područja.
  • @Luka Laban

    19.10.2017 10:05
    Zbog takvih kao što ste vi, koji se samo nešto grupišu, dele, upoređuju, osuđuju, ovaj svet je ovako jadan, pun nasilja i nepravdi. Uzgred, u nekom narodu ima raznih ljudi, svi imaju ista prava kao i drugi, svi su nečija deca, svi imaju svoje pretke, i uvek se začudim ideji neke osobe da prisvaja narod sa kojim živi i deli deo sudbine, za neki kao svoj narod, a sve koji nisu po njegovom ukusu osuđuje i proglašava nepodobnim, Jedino što treba procesuirati je kriminal, a koliko vidimo mnogi krimosi u Srbiji se aboliraju na razne načine.
  • Лука Лабан

    19.10.2017 08:49
    Мене је срамота што је овај лик припадник мог народа!
  • Boban - Novi Sad

    19.10.2017 07:24
    kilt
    Super sto ga izabrase , eto Skotima sanse da se konacno odvoje od Engleza . Srbiju je usrecio sad malo nek usreci i Skote . Konacno moze da nosi suknjicu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.