Đilas: Tačno je da mi prete hapšenjem ako se kandidujem

Nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će učiniti sve da se zaustavi urušavanje Beograda, ali da odluka o kandidaturi za gradonačlnika ne zavisi od njega već da li to žele građani i opozicija.
On je potvrdio da je dobio informacije da mu prete hapšenjem ukoliko se kandiduje.
 
"Mogu da kažem da je informacija koja se pojavila u medijima tačna i da način na koji mi je preneta govori koliko je ova vlast bahata. I koliko misle da će zauvek biti vlast. Znam šta sam i kako sam u životu radio i potpuno sam miran i spokojan. Pogađa me samo kada progone moje saradnike i prijatelje, kada nevine ljude drže u pritvoru mesecima", rekao je Đilas za "Nedeljnik".
 
On kaže da mu je mnogo ljudi reklo da njegova kandidatura izaziva veliku pažnju zbog toga što ga se vlast plaši.
 
"Mislim da greše. Mislim da je razlog to što se plaše sebe jer znaju koliko su malo i loše u Beogradu radili prethodne četiri godine", kaže on i dodaje da veruje da promene u Beogradu mogu da pokrenu talas promena u čitavoj Srbiji.
 
Govoreći o šansama opozicije na beogradskim izborima, Đilas smatra da treba da ide u jednoj koloni.
 
"Nisam ja čovek koji postavlja bilo kakve uslove. Nemam ni stranku ni bilo koga iza sebe, osim podrške građana koji znaju šta sam uradio kao gradonačelnik i znaju kako sam i pored ubedljive pobede sprečen da vodim grad u drugom mandatu. Ja samo kažem da svi mi koji smo opozicija ovakvom vođenju Beograda i svi koji ni pod kakvim uslovima ne bi ušli u koaliciju sa SNS-om treba da se udružimo. Kad kažem svi mi, ne mislim samo na stranke već na sve građane Beograda koji tako misle", rekao je on.
 
Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u intervjuu za Nedeljnik, koji je ocenio da će Đilas pre da dobije Nobelovu nagradu nego što će njega da pobedi, odgovara: "Onda već mogu da se kandidujem za Nobela pošto sam ga dva puta pobedio."
  • bando korumpirana

    19.10.2017 12:16
    svi ste vi isti
    ...samo su neki "istiji", svi se bore samo za svoje dupe...ostalo je budjav lebac!
  • samo gledam

    19.10.2017 10:06
    Kvaziopozicionar. Poput Čede ili Čanka. Ili doktora Šapića. Svaki dan na kafi sa nepismenjacima dogovara strategiju sluđivanja Beograđana. Procenio AV da nije dovoljan jedan trojanac (Šapić), pa sad ubacuje i drugog u igru ... kakvo hapšenje, kakvi bakrači ...
  • Jovan

    19.10.2017 09:58
    Tiranija
    Ovo je samo jos jedan dokaz samovolje i bahatosti novoradikalske vlasti.Ako postoji osnov za hapsenje Djilasa zasto to ne urade odmah.Naravno da nemaju dokaza ali mogu ,kao sto su to radili i do sada, da uhapse coveka pred izbore i da ga posle puste zbog nedostatka dokaza.
    "Al tirajnstvu stati nogom za vrat,
    dovesti ga k poznaniju prava
    to je ljudska duznost naj svetlija'
    Gradjani koji ne prepoznaju ovkvu, po Srbiju i njene gradjane pogubnu vlast, nisu ni zasluzili nista bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.